Anasayfa /  Foto Galeri

Mübarek Kadir gecesi ile ilgili hadisler ve ayetler

Kadir Gecesi, Kuran-ı Kerim'in Allah tarafından Cebrail aracılığıyla Hz. Muhammed'e (sav) vahiy edilmeye başladığı gecedir. Bu nedenle Kadir Gecesinin İslamiyet için önemi çok büyüktür. Bu mübarek gece, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bir gecedir. İşte Kadir Gecesi ile ilgili ayetler ve hadisler

Mübarek Kadir gecesi ile ilgili hadisler ve ayetler - Sayfa 1

Müslümanlar mübarek Ramazan ayı içerisinde idrak edilen Kadir Gecesini ibadet ve zikirle geçirecekler. Kur'an-ı Kerim'in indirildiği bu mübarek gecenin ardından tüm İslam alemi tarafından Ramazan Bayramı idrak edilecek. İşte, Ramazan Bayramının müjdecisi olan Kadir gecesi ile ilgili hadisler...

Mübarek Kadir gecesi ile ilgili hadisler ve ayetler - Sayfa 2

Kadir gecesi; Yüce Mevla'nın hakkında müstakil bir sure indirdiği ve bu surede, "Doğrusu biz Kur'an'ı Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen nereden bileceksin? Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Cebrail O gece, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de inerler. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar süren bir esenliktir." buyurduğu müstesna bir gecedir.

"Biz Kur'an'ı kutlu bir gecede indirdik." (Duhân sûresi, 3)

Mübarek Kadir gecesi ile ilgili hadisler ve ayetler - Sayfa 3

Peygamberimiz (sav) buyuruyor: "Kadir gecesinde bir defa, Kadir sûresini okumak, (başka zamanda) Kur'ân-ı kerîmi hatmetmekten daha sevâptır. Bu gece koyun sağma müddeti kadar namaz kılmak, ibâdet etmek, bir ay her geceyi ibâdetle geçirmekten daha kıymetlidir.

Hazret-i Ayşe'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah Ramazan'da diğer aylardan daha fazla (kulluk yapmaya) çalışırdı. Ramazan'ın son on gününde de Ramazan'ın öteki günlerinden daha fazla ibadet ederdi. (Müslim, İ'tikâf 8)

Mübarek Kadir gecesi ile ilgili hadisler ve ayetler - Sayfa 4

Ayşe (r.a.), Peygamber Efendimiz'e: "–Ey Allah'ın Resûlü! Kadir Gecesi'nin hangi gece olduğunu bilecek olursam, o gece nasıl dua edeyim?" diye sormuş, Efendimiz de: "Allah'ım! Sen çok affedicisin, affetmeyi seversin. Beni bağışla!" diye dua et!" buyurmuştur. (Tirmizî, Deavât, 84)