Anasayfa /  Ekonomi

Motorine şaşırtan indirim, benzine de indirim geliyor!

Petrol fiyatlarının gerilemesi beraberinde akaryakıt fiyatlarında indirim olacak mı sorusunu getirdi. Sektör kaynakları bu konuda müjdeyi verdi ve bununla ilgili de hem oran hem de tarih açıkladılar. Benzin ve motorine indirim geliyor.

Abone ol
Abone ol 09 Nisan 2022 10:15

KRT'den Olcay Dİlek'in haberine göre; Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatının 100 doların altına inmesi, motorinde indirimi gündeme getirdi. Ancak bu indirimin olup olmayacağı bilinmiyor, çünkü petrolün varil fiyatı yeniden 100 doların üzerine çıkarak 103 dolara yaklaştı. Fakat sektör temsilcileri akaryakıtta bekledikleri indirim fiyatını açıkladı.

 Sektör temsilcileri, verilerin her an değişebildiğini belirterek, “Motorinde indirim hemen hemen kesin. Tutar, verilerdeki oynaklığa göre değişebilir. Şu anki verilere göre litrede 1.5 TL indirim var” dedi. 11 Nisan Pazartesi'yi 12 Nisan Salı'ya bağlayan gece 1.5 TL indirim bekleniyor.

Yapılacak indirimler birlikte motorinin litre fiyatı 20 lira seviyesine inmiş olacak. Sektör temsilcileri, benzinde indirim olup olmayacağı sorusu üzerine, “Brent petrol ve küresel piyasalarda söz konusu ürünün ton fiyatının biraz daha düşmesi halinde benzinde de hafta ortasında bir indirim gündeme gelebilir” diye konuştu.

 Benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 19,00 TL'ye, Ankara'da 19,11 TL'ye, İzmir'de 19,12 TL'ye satılıyor. Otogazın litresi İstanbul’da 12,08 TL’ye, Ankara’da 11,96 TL’ye, İzmir’de 11,95 TL’ye yükselecek.

Yorumlar