Anasayfa /  Ekonomi

Motorin ve LPG'ye büyük zam! Bu gece pompaya yansıyacak...

Enflasyon gıda fiyatlarını vururken akaryakıt fiyatlarında da zam furyası devam ediyor. 26 Mayıs Perşembe 00:00'dan itibaren otogazın litre fiyatına 36 kuruş zam gelecek. Bir zam haberi de motorinden geldi. Motorinin litresine de 1 lira 20 kuruşluk zam gelmesi bekleniyor. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de motorin ve LPG'nin litre fiyatı...

Abone ol
Abone ol 25 Mayıs 2022 21:29

Uluslararası fiyatlardaki ve döviz kurlarındaki değişimler, yakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor.

Sektör kaynaklarının aktardığına göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere otogazın (LPG) litre fiyatı 36 kuruş zamlanacak.

YENİ FİYATLAR

Zamla birlikte İstanbul’da otogazın litre fiyatı yaklaşık 11 lira 85 kuruşa, Ankara’da 11 lira 80 kuruşa, İzmir’de 11 lira 72 kuruşa yükselecek. Fiyatlar, iller, ilçeler ve bayiler arasında farklılık gösteriyor.

İstanbul’da otogazın litre fiyatı bir sene önce yaklaşık 4 lira 16 kuruştu. Böylece sadece bir yılda otogaz fiyatı yaklaşık yüzde 185 oranında zamlanmış oldu. Zammın büyük bölümü, döviz kurlarında yaşanan artıştan kaynaklandı.

MOTORİNE BÜYÜK ZAM

Cumhuriyet'in sektör kaynaklarından edindiği bilgiye göre, bu gece ya da yarın geceden itibaren motorine 1 lira 20 kuruş zam gelmesi bekleniyor.

POMPA FİYATLARINA YANSIYACAK

Motorine yapılan yeni zammın pompa satış fiyatlarına yansıması beklenirken, bu zamla birlikte İstanbul'da motorinin litre fiyatı 23 TL'nin üzerine çıkacak.

Yorumlar