Anasayfa /  Spor

Mönchengladbach - Başakşehir maç sonucu

Medipol Başakşehir, Almanya'da son ana kadar tur için savaştı ve Enzo Crivelli'nin 90. dakikada gelen golüyle grubunu lider tamamladı.

Abone ol
Abone ol 12 Aralık 2019 21:59

MÖNCHENGLADBACH 1-2 BAŞAKŞEHİR

GOLLER: 33' Thuram, 44' İrfan Can Kahveci, 90' Crivelli

STAT: Borussia Park
SAAT: 23:00
HAKEM: Jose María Sanchez Martinez
YAYIN: beIN SPORTS 2

İLK 11'LER

M. Gladbach: Sommer, Elvedi, Ginter, Neuhaus, Wendt, Lainer, Kramer, Zakaria, Hermann, Thuram, Embolo

Başakşehir: Mert, Clichy, Epureanu, Ponck, Caiçara, Mehmet Topal, İrfan Can, Visca, Elia, Aleksic, Crivelli

Mönchengladbach  1 - 2 Başakşehir

93'Oyuncu Değişikliği İrfan Can Kahveci Azubuike Godson Okechukwu

92'DİREKTEN DÖNDÜ! Herrmann'ın ortasına Plea kafayı vurdu ancak top direkten döndü! Şans Başakşehir'in yanında...

90'GOL Başakşehir tur kapısını aralıyor! Sol kanattan yapılan orta altı pasta Crivelli'nin önünde kaldı. Fransız yıldız için topu filelere göndermek zor olmadı.

88'Mönchengladbach bir korner vuruşu daha kazandı. Başakşehir defansı topu uzaklaştırmayı başardı. Pozisyonun devamında topu kapan Demba Ba, topu sürmekte yavaş kaldı.

88'Okan Buruk ikinci değişikliğini yaptı. Başakşehir'de Mehmet Topal'ın yerine Berkay Özcan oyunda.

86'SON ANDA! Lainer'in ortasına Plea vurdu ama Mert Günok topu kornere çeldi.

84'Başakşehir etkili geldi! Rakip yarı sahaya yerleşen Turuncu Lacivertliler'de Demba Ba ceza sahasında topla buluştu. Senegalli oyuncunun dönerek yaptığı vuruş üsttan auta çıktı.

83'Mönchengladbach ön alanda pres yaparak Başakşehir'in hazırlık paslarıyla ileriye gitmesine izin vermiyor.

82'Thuram'ın ortasında Epureanu topu uzaklaştırmayı başarıyor.

80'Eğer maç bu skorla bitecek olursa Başakşehir Avrupa Ligi'ne veda edecek. M'Gladbach ise ikinci olarak son 32'ye kalacak.

79'Başakşehir bu dakikalarda risk almaya başladı ve yarı sahasında zaman zaman boşluklar veriyor. 

78'Sol kanatta zaman zaman etkili olan Florian Neuhaus'un yerinde de Lars Stindl girdi.

78'Mönchengladbach'da iki oyuncu değişikliği birden geldi. Breel-Donald Embolo'nun yerine Alassane Plea oyunda.

44'GOL İrfan Can Kahveci'den müthiş bir GOL geldi! Genç oyuncunun yaklaşık 40 metren sert vuruşunu kaleci Sommer elinden kaçırdı. Sekerek kaleye yönelen meşin yuvarlak köşeden ağlarla buluştu.

44'GOL İrfan Can Kahveci
44'Asist Gaël Clichy
42'Mehmet Topal'ın başlattığı atakta Elia topla sol kanatta buluştu. Hollandalı oyuncunun kötü ortasına kimse dokunamadı.
40'Thuram şut imkanı buldu. Fransız oyuncunun ceza sahası dışından vuruşu Ponck'tan döndü.

39'Mönchengladbach tempoyu düşürmeyi başardı. Maç golden önceki gibi Alman ekibinin kontrolünde oynanıyor.
38'Caicara'nın sağ kanattan ortasını Mönchengladbach savunması uzaklaştırmayı başardı.
37'Mehmet Topal kaleyi cepheden gören bir pozisyon yakaladı. Tecrübeli oyuncunun yaklaşık 25 metreden vuruşu zayıf kaldı ve kaleci Sommer rahatlıkla şutu kontrol etti.
35'Golden sonra Başakşehir daha hareketli bir futbol sergilemeye çalışıyor. Ancak Mönchengladbach savunması hata yapmıyor.

35'Golden sonra Başakşehir daha hareketli bir futbol sergilemeye çalışıyor. Ancak Mönchengladbach savunması hata yapmıyor.
33'GOL Lainer'in sağ kanattan yerden ortasına Başakşehir defansı ve kaleci Mert dokunamadı. Arka direkte Thuram rahat pozisyonda topu filelere gönderdi.
33'Asist Stefan Lainer

33'GOL Marcus Thuram
33'Asist Stefan Lainer

30'Mönchengladbach etkili geldi. Sağ kanattan Herrmann'ın pasında Neuhaus topu auta yolladı.


29'Mehmet Topal'ın pasında Elia topu kontrol etmeden vurmaya çalıştı. Ancak Hollandalı oyuncunun vuruşu zayıf kaldı.


27'Başakşehir tehlikeli gelmeye çalıştı. Caicara'nın sağ kanattan ortasına kimse dokunamadı. Topu geri kazanan Elia'nın içeriye orta yapma çabası ise sonuçsuz kaldı.

25'Mönchengladbach hızlı gelmeye çalıştı ancak sağ kanatta Herrmann'dan önce Clichy araya girerek tehlikeyi önledi.
23'Herrmann'ın sağ kanattan ortası Başakşehir defansına çarptı. Kaleye doğru yönelen top kornere çıktı.
21'Başakşehir sağ kanattan hücum etmek istedi. Edin Visca'nın pasında topla buluşan Caicara, iki rakibiyle karşı karşıya kaldı ve ortası rakibe çarparak taca çıktı.

20'Başakşehir uzun topla çıkmaya çalıştı. Visca'nın pasında ise Crivelli geride kaldı.


18'Bu dakikalarda iki takım da karşılıklı top kayıplarıyla rakip kaleye gitmekte zorlanıyor. 


17'Zakaria, kaleye 35 metre uzaktan şutunu çekti ancak top farklı şekilde auta gitti.

15'Lainer sağ kanattan ortasını açmak istedi ama defansına yardım eden Elia'yı geçemedi.


13'Keza Mönchengladbach da önde pres yaparak Başakşehir'in defanstan rahat çıkmasına engel oluyor.


12'Maçtaki dengeli oyun sürüyor. Topun arkasında bekleyen Başakşehir rakibinin kısa oynamasına izin vermiyor. 

11'Başakşehir ilk kornerini kazandı. Paslaşarak kullanılan köşe atışında son olarak İrfan Can sol kanattan ortasını açtı ama top kaleci Sommer'de kaldı.
9'İrfan Can'ın rakip sahada kaptırdığı topu Herrmann kazandı. 28 yaşındaki oyuncu topu 35 metre sürmesine karşın Epureanu daha fazla ileri gitmesine izin vermedi.
8'Mönchengladbach Neuhaus ile bir pozisyon yakaladı. Ceza sahasına giren Alman oyuncu hareketli topa iyi bir vuruş yapamadı.

7'Bu dakikalarda Başakşehir'in topu uzun paslarla rakip sahaya göndermeye çalıştığını görüyoruz.

6'Başakşehir kendi yarı sahasında kalabalık olarak bekliyor. Mönchengladbach ise hazırlık paslarıyla pozisyon yaratmaya çalışıyor.

 4'İlk dakikalarda Mönchengladbach etkili. Thuram'ın şutunu Başakşehir savunması bloke etmeyi başardı.

 

3'Maçta ilk korneri Mönchengladbach kazandı.

Başakşehir'in ilk 11'i: Mert Günok, Clichy, Mehmet Topal, Epureanu, Ponck, Caiçara, Visca, Elia, İrfan Can, Crivelli, Aleksic

Mönchengladbach Medipol Başakşehir maçı ile temsilcimiz UEFA Avrupa Ligi'nde ya tamam ya devam mücadelesine çıkıyor. Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi'nde Almanya deplasmanında Borussia Mönchengladbach ile karşılaşacak. Turuncu-lacivertlilerin Avrupa'da yoluna devam edebilmesi için Türkiye'ye 3 puanla dönmesi gerekiyor. Peki Mönchengladbach Medipol Başakşehir UEFA Avrupa Ligi maçı saat kaçta, hangi kanalda?

UEFA Avrupa Ligi J Grubu son maçında Başakşehir, Mönchengladbach deplasmanına çıkacak. Borussia-Park'ta TSİ 23.00'te başlayacak karşılaşmayı İspanyol hakem Jose Maria Sanchez yönetecek. Grupta oynadığı 5 maçta 7 puan alarak üçüncü sırada yer alan turuncu-lacivertliler, Alman ekibiyle evinde mücadele ettiği ilk maçtan 1-1'lik eşitlikle ayrılmıştı.

Mönchengladbach Medipol Başakşehir UEFA Avrupa Ligi maçı saat kaçta, hangi kanalda?


Mönchengladbach Medipol Başakşehir UEFA Avrupa Ligi maçı bu akşam saat 23:00'da başlayacak. Mücadele beIN Sports HD 2 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Avrupa'da 26. maç

Başakşehir, Mönchengladbach mücadelesiyle Avrupa kupalarındaki 26. karşılaşmasına çıkacak.Turuncu-lacivertliler, geride kalan 25 maçta 5 galibiyet, 8 beraberlik ve 12 mağlubiyet aldı. Söz konusu müsabakalarda 24 gol atan Başakşehir, kalesinde ise 37 gol gördü.

Kaderi ellerinde

Başakşehir'in Avrupa'da yoluna devam edebilmesi için kaderi adeta kendi ellerinde bulunuyor. 8 puanla grup lideri konumunda bulunan rakibiyle mücadele edecek olan turuncu-lacivertliler, Borussia-Park'tan 3 puan alması halinde bir üst tura çıkmayı başaracak.

İstatistikler

Mönchengladbach ile Başakşehir, Avrupa arenasında ilk kez bu sezon Avrupa Ligi'nde karşı karşıya geldi. Mönchengladbach, bugüne kadar Avrupa kupalarında Türk takımlarını konuk ettiği tek maçta Fenerbahçe'ye 4-2 yenildi.

Başakşehir, Avrupa kupaları tarihinde Almanya deplasmanında çıktığı tek maçta Hoffenheim'a 3-1 mağlup oldu. Avrupa Ligi gruplarında çıktığı son iki maçı kazanan Mönchengladbach, Kasım 1995'ten bu yana Avrupa arenasında üç maçlık galibiyet serisi yakalayamıyor. Deplasmanda çıktığı son maçta Wolfsberger'i 3-0 mağlup eden Başakşehir, daha önceki toplam 11 dış saha karşılaşmasında aynı sayıda galibiyet alabilmişti.
Bu sezon Avrupa Ligi gruplarında en fazla ofsayt bayrağına yakalanan takım Mönchengladbach.

Başakşehir bu sezon Avrupa Ligi maçlarının ilk yarılarında henüz gol bulamayan üç takımdan biri. 2019/20 Avrupa Ligi gruplarında şu ana kadar hücum bölgesinde Mönchengladbach'tan daha fazla top kazanan tek takım Sevilla. Başakşehir'in bu sezon Avrupa Ligi gruplarında attığı beş golün dördü Edin Visca ve Enzo Crivelli'den geldi.2019/20 Avrupa Ligi gruplarında şu ana kadar en fazla pas arası yapan sol bek Gael Clichy.

Yorumlar