Anasayfa /  Teknoloji

Ücretsiz Spotify kullanıcıları bu haber sizi üzebilir!

Popüler müzik platformu Spotify, servisin ücretsiz kullanıcılarını olumsuz etkileyecek bir karara imza atma aşamasında! Peki nedir bahsi geçen o karar ve arkasındaki sebepler? İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 17 Mart 2017 20:41

Spotify tarafından müzik şirketlerini memnun etmek üzere alınan bazı kararlar kullanıcıları üzebiliyor. Şirketin alması beklenilen yeni karar ise özellikle popüler müzik platformunu ücretsiz kullananları etkileyecek.

Ücretsiz Spotify kullanıcıları albümleri geç dinleyebilir!

Financial Times’ın haberine göre, Spotify önemli ve yeni albümleri bir süreliğine özel olarak sadece ücretli abone olanlara sunacak. Şirket bu sayede, hem ücretli abonelerini hem de müzik şirketleri arasında dolaşan geliri arttırmayı istediği ifade ediliyor.

Şimdilik Spotify’ın böyle bir anlaşmaya imza atmadığı belirtilse de ateş olmayan yerden duman çıkmaz diyebiliriz. Platformun anlaşmalı olduğu isimler arasında Universal, Sony ve Warner yer alıyor. Bu isimler tahmin edeceğiniz üzere platform arşivinin çoğunu oluşturmakta. Müzik devleri ise eskisi gibi albüm satamamaları sebebiyle Spotify gibi platformlar arttıkça haliyle daha fazla pay istiyor. Öte yandan artan paylar ve yetersiz abone sayısı şirketin kar payını ciddi anlamda düşürebilir.

Spotify, daha bu ayın başında güncel ücretli abone sayısını 50 milyonolarak açıklamıştı. Şirket haliyle arşivini kaybetmemek ve elindeki gücü Apple Music, Tidal, Google Play Music gibi rakiplere kaptırmamak için müzik şirketlerine boyun eğmek zorunda kalacak gibi gözüküyor.

Bakalım Spotify önümüzdeki dönemde kullanıcıları için nasıl kararlar alacak?

SDN


Yorumlar