Anasayfa /  Foto Galeri

MIT’den ödül alan Türk genci Aslı Gökdemir,Türkiyenin göğsünü kabarttı

Massachusetts Institute of Technology, Boston şehrindedünyanın en prestijli üniversitelerinden biri. TOBB ünivesitesinde Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı öğrencisi olan Aslı Gökdemir ise Türkiye’de bir ilke imza atarak MIT'in düzenlediği bir yarışmada ödül kazandı. Detayları aşağıda bakalım...

MIT’den ödül alan Türk genci Aslı Gökdemir,Türkiyenin göğsünü kabarttı - Sayfa 1

MIT, sadece Amerika’nın değil dünyanın da en prestijli üniversitelerinden biri. Pek çok gencin hayalini kurduğu bu üniversiteden bir Türk genci ödül aldı.

MIT’den ödül alan Türk genci Aslı Gökdemir,Türkiyenin göğsünü kabarttı - Sayfa 2

MIT Koch Institute Image Awards isimli yarışmada, bilimi sanatla anlatmaya çalıştığı tablosuyla Aslı Gökdemir ödül kazanarak Türkiye’nin göğsünü kabarttı.

MIT’den ödül alan Türk genci Aslı Gökdemir,Türkiyenin göğsünü kabarttı - Sayfa 3

Gökdemir, yaptığı tabloda renk ve tonlarının kodlarını, ilaçların tümörler üzerindeki etkisini hesapladı ve bu eseri ile başarılı oldu.

*Tabloda görülen her rengin ve tonun kodları ilaçların tümörler üzerindeki etkisine göre hesaplandı. tümöre sahip olan her hastanın ilaçlara verdiği tepkiler farklı. Tabloda ise bu gözler önüne seriliyor. Tabloda bulunan her sütun, tek bir hücre hattının 21 farklı kanser ilacına karşı savunmasızlığını temsil ediyor.

MIT’den ödül alan Türk genci Aslı Gökdemir,Türkiyenin göğsünü kabarttı - Sayfa 4

MIT İntegratif Kanser Araştırma Merkezi Kurucu Profesörlerinden Hemann ve Harvard Üniversitesi araştırmacısı Dr. Bruno ise genç tasarımcı hakkında şu yorumda bulundu;