Anasayfa /  Foto Galeri

Memur, memur emeklilerinin zam oranı belli oldu! işte meslek meslek maaş tablosu

Memur ve emeklilerin maaşlarına yapılacak zam oranı netleşti. Peki yeni SSK ve BAĞ-KUR emeklisi maaşları ne kadar olacak? İşte en düşük emekli ve memur maaşı ile meslek meslek yeni maaşlar…

Memur, memur emeklilerinin zam oranı belli oldu! işte meslek meslek maaş tablosu - Sayfa 1

Milyonlarca emekli ve memur TÜİK tarafından gelecek Haziran enflasyonuna odaklanmıştı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından paylaşılan verilere göre, Haziran ayında enflasyon aylık yüzde 4,95 artarken, yıllık enflasyon yüzde 78,6 oldu. Enflasyon rakamlarının gelmesiyle birlikte memur ve emekli maaşlarına Temmuz ayında yapılacak zam oranı da belli oldu. İşte son dakika haberinin detayları.

Memur, memur emeklilerinin zam oranı belli oldu! işte meslek meslek maaş tablosu - Sayfa 2

 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. Geçtiğimiz ay yüzde 2,98 artışla yıllık yüzde 73,50 seviyesine ulaşan enflasyon Haziran’da yüzde 4,95 artışla yıllık yüzde 78,6 seviyesine yükseldi. Böylece 6 aylık enflasyon farkına göre belirlenen milyonlarca memur ve emekli için Temmuz 2022 maaş zammı da netliğe kavuşmuş oldu. Haziran ayı enflasyonuyla birlikte memur ve emekliye yüzde 42,35 oranında zam yapılacak.

Memur, memur emeklilerinin zam oranı belli oldu! işte meslek meslek maaş tablosu - Sayfa 3

 EMEKLİ VE MEMUR TEMMUZ 2022 ZAM ORANI AÇIKLANDI
Enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından milyonları ilgilendiren zam oranları da netleşti.

Memur ve memur emeklisi için maaş zammı yüzde 41,69; SSK ve Bağkur emeklisi maaş zammı ise 42,35 oldu...

Memur, memur emeklilerinin zam oranı belli oldu! işte meslek meslek maaş tablosu - Sayfa 4

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA YÜZDE 133 ZAM
En düşük emekli maaşı 3.500 TL olarak belirlendi. TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda 2.500 TL olan en düşük emekli maaşının 3.000 TL'ye çıkarılmasını öngören madde değiştirilerek 3.500 TL'ye yükseltildi. Böylece Temmuz ayından itibaren Türkiye'de en düşük emekli maaşı 3.500 TL olarak hesaplara yatmaya başlayacak.