Anasayfa /  Ekonomi

Milyonlarca aileye 600 TL ödeme! PTT'ye başvurup alabilirsiniz

Bilindiği üzere Aile bakanlığı tarafından bir yıl boyunca yapılacak destek ödemeleri başladı. Türkiye Aile Destek Programı'nda başvurusu olumlu sonuçlanan aileler ödemeleri PTT'den alabilecekler. Peki başvuru şartları neler?

Abone ol
Abone ol 15 Ağustos 2022 23:33

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye Aile Destek Programı uygulamasını hayata geçirdi. Bakanlık tarafından yapılacak destek ödemeleri başladı. Aileler yatırılan destek ödemelerini PTT'den alabiliyor.  Programa başvuru e-Devlet ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılabiliyor. Ödeme miktarı ise aylık 450-600 lira arasında değişiyor.

TÜRKİYE AİLE DESTEK PROGRAMI ŞARTLARI
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, hanelerin gelir durumuna göre aylık 450, 550 ve 600 olmak üzere üç segmentte destek vereceklerini açıkladı. Ödemeler bakanlıkça 12 ay boyunca yapılacak. Hane başına 450 ile 600 lira arasında destek verilecek. Ancak bu destekten yararlanabilmek için bazı şartlar gerekiyor. 

Hanedeki kişi başına gelirin net asgari ücretin 3'te birinden yani 1.833 liradan az olması gerekiyor. Yani 4 kişilik bir ailenin 7 bin 300 liranın altında gelir bulunuyorsa destekten yararlanabilecek. Hanedeki tüm kişilerin maaş, yevmiye, ücret ve gelirleri ile düzenli sosyal yardım gelirleri hesaplamaya dahil olacak.

Ev,arsa gibi gayrimenkullerde bedel 240’a, binek araba, kamyon gibi motorlu araçlarda rayiç bedel 120’ye bölünerek aylık hane gelirine katkısı bulunduğu belirtildi.

 

Yorumlar