Anasayfa /  Dünya

Milyarder iş adamı Elon Musk'tan şoke eden twiteer kararı!

Twitter'ın en büyük hissedarı olan dünyanın en zengin iş insanı Elon Musk, şirketin yönetim kuruluna girmeme kararı aldı. Kararı, Twitter'ın CEO'su Parag Agrawal duyurdu.

Abone ol
Abone ol 11 Nisan 2022 11:10

Twitter'ın en büyük hissedarı olan dünyanın en zengin iş insanı Elon Musk, şirketin yönetim kuruluna girmeme kararı aldı. Kararı, Twitter'ın CEO'su Parag Agrawal duyurdu.

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, Twitter'ın hisselerini satın almasının ardından dikkat çeken bir karar aldı. Musk, Twitter'ın yönetim kurulunda yer almayacağını söyledi. Kararı açıklayan Twitter'ın CEO'su Parag Agrawal yaptığı duyuruda, Musk'ın neden yönetim kurulunda olmayacağına değinmedi.

Cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere kurula katılması beklenen Musk’ın aynı günün sabahı katılmayacağı bilgisini paylaştığını belirten Agrawal paylaşımında şunları kaydetti:

“Bunun en iyisi olduğuna inanıyorum. Yönetim kurulumuzda olsun veya olmasın her zaman hissedarlarımızın fikirlerine değer verdik, vermeye de devam edeceğiz. Elon bizim en büyük hissedarımız, katkılarına her zaman açığız.”

 

HİSSELERDEN YÜZDE 9,2'SİNİ SATIN ALDI

Tesla ve SpaceX'in CEO'su olan Elon Musk geçen hafta Twitter'ın hisselerinden yüzde 9,2'sini satın aldığını açıklamıştı.

Elon Musk böylece şirkette Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey'den dört kat fazla hisseye sahip olmuştu.

YÜZDE 25 DEĞER KAZANDI

Musk'ın kararı sonrası Twitter hisseleri yüzde 25 değer kazanmıştı. Twitter'ı aktif şekilde kullanan Musk'ın platformda 80 milyondan fazla takipçisi bulunuyor.

Musk geçen ay ise Twitter'ın ifade özgürlüğüne yönelik yaklaşımından dolayı yeni bir sosyal medya platformu kurmayı ciddi şekilde düşündüğünü söylemişti.

Etiketler Elon Musk
Yorumlar