Anasayfa /  Foto Galeri

Milli Savunma Üniversitesi 2022 yılı başvurular başladı!

MSÜ başvuru ekranı bugün ÖSYM AİS üzerinden adayların erişimine açılıyor. ÖSYM tarafından Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı başvuru kılavuzunun yayımlanması ile birlikte başvuru şartları da belli olmuş olacak. Adaylar başvurularını elektronik ortam yapacak olup süreç 9 Şubat tarihinde sona erecek. Binlerce kişi sabah erken saatlerden itibaren "MSÜ sınav başvuruları başladı mı, ne zaman, saat kaçta başlayacak, sınav ücreti ne kadar, kaç TL, nasıl yapılır?"

Milli Savunma Üniversitesi 2022 yılı başvurular başladı! - Sayfa 1

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı adaylar bugün MSÜ başvuru kılavuzu 2022 ile başvurularını sistem üzerinden gerçekleştirebilecek. 13 Ocak 2022 tarihinde başvuruların başlaması ile birlikte sınav tarihi, ücret bilgisi, başvuru şartları gibi detaylar da netlik kazanmış olacak. Sınav başvuruları 9 Şubat tarihine kadar devam edecek. Peki; ÖSYM kılavuzu ile MSÜ başvuruları başladı mı, başvuru nasıl yapılır, sınav ücreti ne kadar? İşte 2022 MSÜ başvuru kılavuzu ile tüm bu soruların yanıtı...

Milli Savunma Üniversitesi 2022 yılı başvurular başladı! - Sayfa 2

2022 MSÜ BAŞVURU TARİHLERİ

MSÜ başvuruları, 13 Ocak'ta başlayacak ve 9 Şubat 2022 tarihine kadar devam edecek. MSÜ geç başvuruları ise 22 Şubat'ta alınacak.

MSÜ BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM BAŞKANINDAN AÇIKLAMA!

"27 Mart 2022 tarihinde gerçekleştireceğimiz 2022-MSÜ Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı başvuru kılavuzu https://osym.gov.tr sitemizde yayımlanmıştır. Başvurular 13 Ocak-9 Şubat tarihleri arasında alınacaktır. Adaylarımıza başarılar diliyorum."

Milli Savunma Üniversitesi 2022 yılı başvurular başladı! - Sayfa 3

Sınava başvurular, 13 Ocak - 09 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak 13 Ocak 2022 günü saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

Milli Savunma Üniversitesi 2022 yılı başvurular başladı! - Sayfa 4

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.