Anasayfa /  Milli piyango

Milli Piyango'dan flaş karar! Artık ikinci el araba ve market çeki dağıtacak!

Milli Piyango flaş bir karara imza attı. Bu karara göre, çekilişe katılan talihlilere araba, elektronik eşya, tatil ve cep telefonu gibi hediyeler verilecek. İşte haberin detayları...

Abone ol
Abone ol 01 Haziran 2022 15:11

Milli Piyango flaş bir karara imza attı. Bu karara göre, çekilişe katılan talihlilere araba, elektronik eşya, tatil ve cep telefonu gibi hediyeler verilecek. İşte haberin detayları...

Milli Piyango, oynattığı şans oyunlarının lisans haklarını 1 Ağustos 2020 itibarıyla özel sektöre devretti. Bu devirle birlikte oyunların Milli Piyango İdaresince oynatılmasına son verildi.

İdare de Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile karşılığı nakit olmayan her türlü eşya piyangosu düzenleme yetkisi çerçevesinde bu alana yöneldi. Söz konusu düzenlemeyle faaliyetlere kaynak sağlanması, hazineye vergi ve kamu payı aktarımına devam edilmesi, başta sosyal medya olmak üzere fiziki ve elektronik ortamlar üzerinden illegal düzenlenen ve her geçen gün daha da artarak devam eden eşya piyangosu faaliyetlerinin yasal zemine çekilmesi amaçlandı.

İLLEGAL OYUNLARA YÖNELİMİNİN ASGARİ DÜZEYE İNDİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

Tüketicilerin yasal şans oyunlarında nakit dışında otomobil, ev, muhtelif elektronik eşya, tatil, bilet gibi değerlerin de ikramiye olarak verilmesi yönündeki beklenti ve taleplerinin karşılanarak ikramiye tercihlerinden dolayı illegal oyunlara yöneliminin asgari düzeye indirilmesi de hedeflendi. İdare, bu hedefler çerçevesinde Haziran 2021'de eşya piyangosu çekilişlerine başladı.

HER AY ÇEKİLİŞ DÜZENLENİYOR

Bu kapsamda, 2021 yılında eşya piyangosu satışı yapılan 6 aylık dönemde 47 milyon 525 bin 133 lira gelir elde edildi. Yıl içinde çeşitli tarihlerde toplam 11 eşya piyangosu çekilişi yapıldı. Bu çekilişlerde talihlilere araba, motosiklet, cep telefonları, elektronik ev eşyaları, oyun konsolları, bilgisayar başta olmak üzere yüzlerce ödül dağıtıldı.

Uygulamaya göre, Piyangosepeti.com.tr internet sitesinden elektronik eşya piyangosu bileti alınıp çekilişlere katılabiliniyor. Site üzerinden ortalama her ay bir çekiliş gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda her bir hediye için ayrı çekiliş yapılıyor. Bu yıl 6 çekiliş gerçekleştirildi.

BİRÇOK HEDİYE KAZANMA İMKANI BULUNUYOR

Sitede yer alan bilgilere göre, vatandaşların aktif olarak devam eden 10 bin lira değerinde market hediye çeki, 20 bin lira değerinde tatil, akıllı saat, oyun bilgisayarı, araba ve motosiklet çekilişlerine katılma imkanı bulunuyor.


Bu çekilişlerde, türüne göre bilet tutarları belirleniyor. Vatandaşlar, 1 liradan 4,5 liraya kadar değişen tutarlarda bilet alarak, çekilişe katılım hakkı elde ediyor.

İNTERNET SİTESİ ÜZERİNDEN ÇEKİLİŞLERE KATILABİLİRSİNİZ

Bilet satışı devam eden kampanyalara ilişkin çekilişler ise 17 Haziran'da yapılacak. Biletlerin erken tükenmesi halinde çekiliş tarihi erkene alınacak.

Milli Piyango İdaresi, Piyangosepeti.com.tr sitesi yanında, "Otoloto.com.tr" sitesi üzerinden de otomobil çekilişi gerçekleştirecek.

Bu kapsamda, gerçek veya tüzel kişiler tarafından kendi mülkiyet veya tasarruflarında bulunan ya da satışına aracılık ettikleri ikinci el araçların ikramiye olarak konulması sağlanacak. Dünyanın farklı ülkelerindeki piyango idareleri de ikinci el araç çekilişi gerçekleştirebiliyor.

 

Yorumlar