Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Milli emlak uzmanı alımı ilanımı geliyor!

Resmi gazetede açıklanan karara göre değişikliğine göre Milli Emlak uzmanlığı yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Başvuru şartları ve sınava katılma usulleri belirlendi. şimdi yeni bir milli emlak uzmanı alınıp alınmayacağı merakla bekleniyor.

Abone ol
Abone ol 13 Şubat 2020 19:41

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Milli Emlak Uzmanlığı Yönetmelik değişikliği 11 Şubat 2020 tarihli resmi gazetede ilan edildi. Buna göre 20 bini aşkın emlak yönetimi ya da benzer bölümlerden mezun olan adayların beklediği uzman personel alımı ilanları için beklentiler arttı.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Yeni yönetmelik değişikliğine göre emlak uzmanlığı yazılı sınavına giriş yapmak isteyen adayların 35 yaşını doldurmamış olması, KPSS sınavından en az asgari puana sahip olması 657 sayılı devlet memurları kanununda 48. maddedeki genel şartları taşımaları ve eğitim şartlarında alınacak olan kadro ve ihtiyaca göre mezun olması gerekli olacaktır.

MİLLİ EMLAK UZMANI NE İŞİ YAPAR?

Milli Emlak birimlerinde görevlendirilen bu personeller; Araştırma inceleme ve diğer işlemler için hazırlıklar yaparak bağlı oldukları amir gözetiminde uzun ve kısa vadeli işlerin katkıda bulunmasını sağlarlar. Mesleki bilgilerin geliştirilmesinde katkı sağlayacak yayınları takip ederler ve kurum içi kurum dışı toplantılara katılırlar. Proje yürütürler,

Adaylar yeni bir alım için sınavın açılıp açılmayacağını merak etmektedirler. Bu konuda henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. İşin olsa ekibi olarak gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. 11 Şubat 2020 tarihinde resmi gazetede ilan edilen yönetmelik değişikliğine erişmek için //www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/02/20200211-1.htm adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar