Anasayfa /  Eğitim

Milli Eğitim’den öğretmenlere izin ve ek ders ödemesi

Korona-virüs nedeni ile 30 Nisan'a kadar okullarda Uzaktan Eğitim devam edeceği açıklandı. Bugün gündeme gelen açıklamaya göre öğretmenler 30 Nisana kadar idari izinli sayılacak ve ek derslerini alacaklar.

Abone ol
Abone ol 27 Mart 2020 00:24

Korona virüs önlemleri çerçevesinde okullar tatil olmuş dün yapılan bilim kurulu toplantısının ardından ise okulların 30 Nisan’a kadar uzaktan eğitim ile sürece devam edeceğine karar verilmişti. Bu noktada birçok öğretmen tarafından bu sürecin nasıl işleyeceği merak edilmişti. Konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı, Bakan Ziya Selçuk imzası ile 81 il Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen resmi yazıda öğretmenlerin bu süreçteki durumu ile ilgili açıklamalarda bulunuldu. İşte o yazı ve yazıda yer alan detaylar.

Ziya Selçuk Yazı Gönderdi

81 İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen resmi yazıda öğretmenlerin uzaktan eğitim sürecindeki durumlarına açıklama getirildi. Yazıda öğretmenlerin 30 Nisan 2020’ye kadar uzaktan eğitim kapsamında kendilerine verilecek olan görevleri esnek çalışma esasları çerçevesinde yürütmek şartı ile idari izinli sayılacakları açıklanmıştır.

Ayrıca Öğretmenlerin ve yöneticilerin, toplu iş sözleşmesi hükümlerinde ek dersler dahil olmak üzere diğer mali haklarının ödeneceği, 30 Nisan 2020’ye kadar eğitim kurum yöneticilerinden birinin okulda bulunması gibi hükümler yazıda yer almıştır.

Görevlerde Esneklik

Yazıda banaklığa bağlı olarak eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenlerin, uzaktan eğitim süresince üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık, planlama görevlerini yapmış sayılmaları, hafta içi günlere denk gelen nöbet ve eğitim çalışmaları dahil olmak üzere ek ders görevlerinin yapmış sayılması, bu süreçte resmi eğitim kurumlarında yürütülen idari iş ve işlemleri sürdürülmesinin sağlanması bakımından eğitim kurumu yöneticilerinden en az birinin dönüşümlü olarak eğitim kurumunda bulunması gerekmektedir.

İlgili yazı 81 İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilmiş olup bu süreçte öğretmenlerin görevleri ve diğer mali haklarına ilişkin açıklamalarda yine bu resmi yazıda yer almıştır.

Yorumlar