Anasayfa /  Politika

Milletvekillerinin 'sağlıkçı' kontenjanından aşı olmaları büyük tepki topladı!

AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin ve MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan 'sağlıkçı' kontenjanından aşı oldu. Aşı uygulamasının başladığı ilk gün sağlıkçılardan önce milletvekillerinin aşı olması ise sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Abone ol
Abone ol 14 Ocak 2021 14:26

AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin ve MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan 'sağlıkçı' kontenjanından aşı oldu. Aşı uygulamasının başladığı ilk gün sağlıkçılardan önce milletvekillerinin aşı olması ise sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Sinovac aşısının onay almasının ardından Türkiye'de de aşılama süreci sağlık çalışanlarıyla başladı. Ancak bazı milletvekillerinin hemen aşı yaptırması önceliğin sağlık çalışanlarına verilmemesi nedeniyle eleştirildi.

Sağlıkçılara koronavirüs aşısı bugün ülke genelinde uygulanmaya başlandı. AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin ve eşi Begüm Gürbüz Gültekin de sağlıkçı kontenjanından aşılarını yaptırdı. MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan da sağlıkçı kontenjanından aşı yaptıran vekillerden oldu.

ECZACILAR DA AŞI OLABİLİYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerinin dün ilk koronavirüs aşısını yaptırmasının ardından bugün de sağlıkçıların aşılamaları başladı. Türkiye Eczacılar Birliği’nden edinilen bilgiye göre eczacılar da aşı oluyor. Aşılama için sağlıkçılar önce randevu alıyor, daha sonra aşı yaptıracağı merkeze giderek aşısını oluyor.

AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin ve eşi Begüm Gürbüz Gültekin de sağlıkçı kontenjanından bugün ilk aşı olan ekipte yer aldı. Eczacı olan Gültekin ve eşi Begüm Gürbüz Gültekin, aşılarını oldu. Gültekin, aşı olduktan sonra Twitter’dan “Aşımı oldum. CoronaVac aşısına, Acil Kullanım Onayı verilmesinin ardından ilk aşı Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerimize uygulandı Bugün de Niğde’mizde sağlık camiamızın bir parçası olarak eşimle birlikte ilk aşıyı yaptırıp aşılama sürecini başlattık” açıklamasını yaptı.

MHP'Lİ VEKİL DE AŞI OLDU

MHP Gaziantep Milletvekili Dr. Ali Muhittin Taşdoğan da sağlıkçı kontenjanından aşı yaptıran vekillerden oldu. Taşdoğan aşı olduğunu sosyal medya hesabından “Hekim olarak ilk Covid-19 aşımızı Abdülkadir Devlet Hastanesi'nde yaptırdık. Sırası gelen tüm vatandaşlarımızı aşı yaptırmaya davet ediyorum” mesajıyla duyurdu.

Türkiye Sinovac şirketinden ilk parti olarak 3 milyon doz aşı aldı. İki doz olarak uygulanacak aşılar 1.5 milyon kişiye yetiyor. Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre Türkiye'de 1.5 milyon civarında sağlıkçı ve eczacı bulunurken milletvekillerinin 'sağlıkçı' kontenjanından ilk aşı olanlar arasında yer alması tepkilere neden oldu.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Bazı sosyal medya kullanıcıları milletvekilliği görevinde bulunduğu için eczacılık mesleğini yapamayan Selim Gültekin'in aşı yaptırmasına tepki gösterdi.

– Aktif olarak vekil değil misiniz? Eczacılığı şu anda yapmadığınızı varsayıyorum. O zaman önceliğiniz nedir? Sağlık çalışanı sayısı 1 milyon 200 bin küsurlarda deniyordu, siz de bu sayıya dahil misiniz?

– Eşiniz tamam da sayın vekil siz aktif sağlık çalışanı mısınız?

– Nasıl yani? Corona ile aylardır ölümle burun buruna, aktif mücadele veren sağlık çalışanlarına uygulanmıyor mu sadece?

– Sayın vekil, vekil olduğunuz halde eczacılığa devam mı ediyorsunuz? Eğer etmiyorsanız hangi sıfatla aşı oldunuz? Sayın Fahrettin Koca sizin bir cevabınız var mı?

– Sayın Gültekin vatandaş sonbahar yaprağı gibi toprağa düşerken sizin bu filizlenme telâşınız bu ülkeye baharı getirmez.

Yorumlar