Anasayfa /  Foto Galeri

Microsoft'un kurucusu corona virüs açıklaması yaptı!

Dünyanın en zengin ikinci insanı unvanını elinde bulunduran, Microsoft'un kurucusu Bill Gates, corona virüs salgını karşısında neler yapması gerektiğinden, sokağa çıkma yasağına kadar pek çok konuda açıklamalarda bulundu.

Microsoft'un kurucusu corona virüs açıklaması yaptı! - Sayfa 1

Business Insider’da yer alan habere göre salgına karşı mücadele kapsamıda milyonlarca dolar bağış yapan Bill & Melinda Gates Vakfı Başkanı olan Gates "Ülkenin liderlerinin net olması lazım. Herhangi bir yerde izolasyon, her yerde izolasyon anlamına geliyor”

Microsoft'un kurucusu corona virüs açıklaması yaptı! - Sayfa 2

ABD genelinde vaka sayıların azalmasının 10 hafta kadar sürebileceğinin altını çizen Gates “ Vaka sayılara azalana kadar kimse normal çalışmasına devam edemez veya izolasyon konusunda rahat davranamaz” dedi.

Zira Gates’e göre bu virüsün geri dönme ihtimalini doğurabilir. Aşı geliştirilmesi için veri tabanlı bir yaklaşım olması gerektiğini belirten Gates ABD'deki testlerin organize olmadığını iddia etti.

Microsoft'un kurucusu corona virüs açıklaması yaptı! - Sayfa 3

Gates geçtiğimiz dönemde katıldığı bir başka soru cevap etkinliğinde son dönemde pek çok farklı ülkede başlanan "aşı ne zaman hazır olacak?" sorusuna da yanıt vermişti

Microsoft'un kurucusu corona virüs açıklaması yaptı! - Sayfa 4

Business Insider'da yer alan habere göre, Gates, salgına karşı aşının 18 ay içerisinde hazır olacağını tahmin ettiğini belirtti.