Anasayfa /  Foto Galeri

MHRS ile corona virüs aşı randevusu nasıl alınır? İşte 6 adımda aşılama

Aşı randevu alma işlemi, Çin'in Sinovac KOVİD-19 aşılarının Türkiye'ye gelmesi ile birlikte merak konusu oldu. Aşı randevu alma ekranı, MHRS aracılığıyla erişime açıldı. Aşı sırası dolayısıyla öncelikli grup olan sağlık çalışanları için başlatılan aşılama işlemleri, bugün yurt genelinde randevu alan kişilere uygulanmaya devam edecek. MHRS ekranına E-Devlet şifresi ile giriş yapan kişilerin alabileceği aşı randevusu, birkaç adımda kolayca oluşturulabilecek. İşte 6 adımda randevu alma...

MHRS ile corona virüs aşı randevusu nasıl alınır? İşte 6 adımda aşılama - Sayfa 1

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, analizleri tamamlanan CoronaVac aşısı için "Acil Kullanım Onayı" verdi. Onay sonrasında ilk aşıyı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca oldu.

Ardından Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerine de aşı yapıldı.

MHRS ile corona virüs aşı randevusu nasıl alınır? İşte 6 adımda aşılama - Sayfa 2

1) E-NABIZ YÜKLEYİN

Vatandaşlarımız aşı olup olmayacaklarını, sıralarının ne zaman geldiğini öğrenmek ve randevu alabilmek için bilgisayar veya akıllı telefonlarına Sağlık Bakanlığı’nın e-nabız uygulamasını yüklemeli.

MHRS ile corona virüs aşı randevusu nasıl alınır? İşte 6 adımda aşılama - Sayfa 3

2) ‘RANDEVU AL’I TIKLAYIN

E-nabızda ‘randevu al’ seçeneği var. Tıkladığınızda Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) karşınıza geliyor. MHRS’de mavi butona bastığınızda, bağlı bulunduğunuz aile hekiminden randevu alabiliyorsunuz. Kırmızıya bastığınızda hastanede bulunan kliniklerden randevu alıyorsunuz.

MHRS ile corona virüs aşı randevusu nasıl alınır? İşte 6 adımda aşılama - Sayfa 4

3) HASTANE, TARİH VE SAAT SEÇİN

‘Randevu al’ı tıkladığınızda COVID-19 aşı düğmesi karşınıza çıkıyor. Bunu tıkladığınızda eğer öncelikli gruptaysanız, size aşı randevusu oluşturma imkânı veriyor. Ama bu arada diyelim ki siz temaslısınız, o zaman ‘Şu anda temaslısınız, 10 gün içerisinde temasınız kalktığında tekrar sorgulayın’ denilecek. Tekrar sorguladığınızda aşı sıranızın geldiğini gördükten sonra bu sefer sistem üstünden randevu alacaksınız. Öncelikli grupta değilseniz yeni gruplar eklendikçe durumunuzun yeniden değerlendirileceği bilgisini alıyorsunuz. Eğer öncelikli gruptaysanız ve aşı sıranız gelmişse, ‘Hastane randevusu al’a tıkladığınızda size en uygun hastaneyi seçebiliyorsunuz. Bir hastane seçerken de, COVID-19 aşı uygulama kliniğini seçmeniz gerekiyor. Hastaneyi seçince karşınıza tarih ve saat çıkıyor. Ondan sonra aşı günü belirleniyor ve gidip aşınızı oluyorsunuz.