Anasayfa /  Politika

MHP'li Semih Yalçın'dan dikkat çeken 'Bahçeli' paylaşımı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, MYK-MDK ortak toplantısı sonrası Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Yalçın, "Türk milletinin varoluş refleksini aksettirdiği, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin liderliği altında bir kez daha bariz surette anlaşılmıştır" dedi.

Abone ol
Abone ol 10 Şubat 2021 17:11

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, MYK-MDK ortak toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Yalçın, 18 Mart 2021’de yapılacak olan MHP 13. Olağan Büyük Kurultayı'nda MHP teşkilatları ve Ülkücü camia olarak bütün varlıklarıyla lider Devlet Bahçeli’nin etrafında kenetleneceklerini duyururken "Ülkücü Hareketin; Türk milletinin varoluş refleksini aksettirdiği, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin liderliği altında bir kez daha bariz surette anlaşılmıştır. Onun liderliği altındaki MHP, Türklük bilincinin maşeri vicdana sirayet etmesini sağlamıştır" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, şunları kaydetti;

"Sayın Devlet Bahçeli, bugün yapılan MYK toplantısında 18 Mart 2021 tarihinde yapılacak olan MHP Büyük Kongresinde genel başkan adaylığını açıklamıştır.

Sayın Devlet Bahçeli, devraldığı bayrağı daima yükseğe taşımış; yıllardır biriktirdiği engin tecrübeleri, bulunduğu mevkie yansıtarak “bilge lider”, “koruyucu lider” gibi unvanlarla anılmıştır.

Sayın Devlet Bahçeli, MHP’yi güçlü ve müessir kılan birlik beraberlik ruhunun camia bünyesinde her daim kalıcı olması için kılı kırk yarmıştır.

Lider-teşkilat-doktrin üçlüsünün sıradan bir ideolojik terkip olmadığı, MHP misali büyük siyasi hareketler için muvaffakiyetin sacayağı ve anahtarı işlevini gördüğü; onun tutarlı söylem ve tavırlarıyla gözler önüne serilmiştir.

Milliyetçi-Ülkücü Harekette vefanın; dava adamlığının icabı olduğu, Sayın Devlet Bahçeli’nin ilkeli tutumunda somutlaşmıştır. Davaya ve partisine bağlılığın Ülkücünün şerefi olduğu, onun tesis ettiği güçlü rabıtayla bir kez daha anlaşılmıştır.

Ülkücülüğün sadece sözle değil, Hareketin yegâne temsilcisi olan MHP’ye hem fiilî hem de vicdani bağlılıkla ispatlanabileceği, Sayın Devlet Bahçeli’nin siyasi mücadelesinde modellenmiştir.

Aidiyet hissi ve mensubiyet şuuru gibi Ülkücüler nezdinde büyük değer taşıyan kavramlar, onun şahsında yeniden anlam kazanmıştır.

MHP’nin üstlendiği tarihî misyonu baltalamak, yaslandığı büyük camiayı parçalamak isteyen küresel aktörlerle onların maşası durumundaki fasık ve facirlere karşı Sayın Devlet Bahçeli’nin verdiği onurlu mücadelede, koruyucu liderliğin sırları saklıdır.

Ülkücü Hareketin; Türk milletinin varoluş refleksini aksettirdiği, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin liderliği altında bir kez daha bariz surette anlaşılmıştır. Onun liderliği altındaki MHP, Türklük bilincinin maşeri vicdana sirayet etmesini sağlamıştır.

Liderliğinde MHP; baskın ama yapıcı ve uzlaşmacı siyaset takip eden, sorunlara çözüm üreten parti hüviyetini daha da güçlendirmiştir. Devlet Bahçeli liderliğinde MHP; beka olgusunun siyasetteki teminatı, bin yılık kardeşliği belgeleyen toplumsal sözleşmenin karşılığı olmuştur.

Sayın Devlet Bahçeli; milletimizce sözüne güvenildiği kadar, varlığından hem ülkenin hem de siyaset kurumunun yarar sağladığı bir liderdir.

18 Mart 2021’de yapılacak 13. Olağan Büyük Kurultayımızda, MHP teşkilatları ve Ülkücü camia olarak bütün varlığımızla liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin etrafında kenetleneceğimizi kamuoyuna bildirmekten bahtiyarlık duyuyoruz."

Etiketler mhp Semih Yalçın
Yorumlar