Anasayfa /  Politika

MHP'li Akçay'dan Kılıçdaroğlu'nu zora sokacak soru: FETÖ elebaşını ziyaretin sakıncası yok mu?

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, CHP'li eski vekil Faik Tunay'ın FETÖ lideri Fetullah Gülen'i ziyaret ettiğini açıkladığını anımsatarak, Tunay'ın Kılıçdaroğlu'nu da bilgilendirdiği kaydetti.

Abone ol
Abone ol 14 Şubat 2020 19:39

Akçay, Tunay'ın 2016'da verdiği bir röportajında, FETÖ'nün yayın organları Samanyolu Televizyonu'na ve Zaman gazetesine çıktığını, Türkçe Olimpiyatları'na ve Afrika'daki FETÖ okullarına gittiğini vurgulayarak, Tunay'ın ''Gülen'i 4 kere ziyaret ettim. Bu görüşmelerden Kılıçdaroğlu'nu bilgilendirdim'' açıklamasını hatırlattı.

Akçay, sözlerinin sonunda Kılıçdaroğlu'na, ''Tunay'ın FETÖ elebaşını ziyaretlerini 'sakıncası yok' şeklinde değerlendirdiğiniz doğru mudur?'' sorusunu sordu.

İşte MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'ın Twitter hesabından yaptığı o açıklamalar:

CHP eski milletvekili Faik Tunay, 5 Ağustos 2016’daki röportajında “Samanyolu'na, Zaman'a çıktım, Türkçe Olimpiyatları'na, Afrika'daki okullara gittim. İlki 2012’de olmak üzere 4 kez Fetullah Gülen’i ziyaret ettim. Bu görüşmelerden Kemal Kılıçdaroğlu’nu bilgilendirdim” demiştir.

Ey Kılıçdaroğlu: Faik Tunay’ın FETÖ elebaşını ziyaret etmeden önce sizden izin aldığı, ziyaretler sonrasında sizi bilgilendirdiği doğru mudur? Bu ziyaretlerde neler konuşulmuştur? Faik Tunay’ın FETÖ elebaşını ziyaretlerini ‘sakıncası yok’ şeklinde değerlendirdiğiniz doğru mudur?

Yorumlar