Anasayfa /  Politika /  Mhp

Türkeş'in vefatının 20. yılında eşi Seval Türkeş'ten açıklama!

Alparslan Türkeş Vakfı Başkanı ve merhum Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş, "Alparslan Türkeş'in vefatının 20. yıl dönümünde de ülkemizin içinde bulunduğu durum göz önüne alındığında, zihinlere ve kalplere ilham kaynağı olmaya devam ettiğini büyük bir şerefle ve özlemle hissediyor ve görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Abone ol
Abone ol 04 Nisan 2017 09:39

Seval Türkeş yaptığı yazılı açıklamada, Alparslan Türkeş'in "Türk milliyetçiliğinin efsane lideri, Türkçülük ülküsünün yılmaz önderi, Türk dünyasının manevi Başbuğu" olduğunu belirtti.

"Alparslan Türkeş’in vefatının 20. yıl dönümünde de ülkemizin içinde bulunduğu durum göz önüne alındığında, zihinlere ve kalplere ilham kaynağı olmaya devam ettiğini büyük bir şerefle ve özlemle hissediyor ve görüyoruz." ifadesini kullanan Seval Türkeş, şunları kaydetti:

"Türkeş'in, hayatı boyunca Türk devletinin bağımsızlığı, vatanın bölünmez bütünlüğü, demokrasi ve hukukun üstünlüğünü esas alan ülküsü ve davasını her türlü zorluklara göğüs gererek fedakarca savunmadaki azim, cesaret ve kararlılığı, Türkiye'nin insani değerlere bağlı, medeni ve özgür bir ülke olarak hür dünyada hak ettiği saygın yeri alması uğrunda yürüttüğü çalışmaları, hafızalarda silinmez bir yer bırakmıştır.

Türkeş, Türkiye’nin anlamsız kavgalar, kısır çekişmeler ve fitneler girdabından kurtularak; huzura kavuşması uğrunda yürüttüğü barışçı siyaset ile gerçek bir devlet adamının nasıl olması gerektiğine dair eşsiz bir örnektir.

Bu vesileyle Başbuğ Alparslan Türkeş'i rahmet, minnet ve özlemle anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz."


Yorumlar