Anasayfa /  Politika /  Mhp

MHP'li Erhan Usta: İttifak olmazsa olmaz değil

MHP milletvekili Erhan Usta, AK Parti ile yaptıkları ittifak ile ilgili "Jest ile rest arasında bir harf farkı var. İttifak olmazsa olmazımız değil" dedi.

Abone ol
Abone ol 02 Ocak 2019 09:32

MHP milletvekili Erhan Usta, AK Parti ile yaptıkları ittifak ile ilgili "Jest ile rest arasında bir harf farkı var. İttifak olmazsa olmazımız değil" dedi.





MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, AK Parti'yle yerel seçim iş birliği kapsamında Samsun'da 7 ilçenin MHP'ye bırakılması istediklerini açıkladı. Görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Usta, "Cumhur İttifakı'nın yerel seçimlerde başarıya ulaşması yeni sistem açısından önemli. Ancak olmazsa olmaz değil. Müzakerelerde olumlu bir sonuç alınamazsa her türlü sonuca açığız" diye konuştu.

MHP'li vekil Usta, AK Parti'nin Samsun'da yapılan ittifak kapsamında kendilerine 2 belediye önerdiğini söyleyen Usta, "Genel başkanımız ifade etti. Jest ile rest arasında bir harf farkı var. İttifak olmazsa olmazımız değil" dedi.

"MHP HAKKI OLANI İSTİYOR"

"Büyükşehir Belediyesi dahil Samsun’un birçok ilçesini alabilecek durumdayız" diyen Usta, "İlkadım ve Büyükşehir bizim alabileceğimiz yerler. Bunların haricinde ilçe belediyelerini de alabiliriz. İlçe sayısını net belirtmek olmaz ama 7 ilçenin bize bırakılması bizim asgari isteğimiz. Biz bunu kimseden iyilik olsun diye istemiyoruz. Bugün sokağa çıkıp bunu sorup araştırdığınızda, anket yaptırdığınızda bunu net olarak görüyorsunuz. Yani MHP burada hakkı olanı istiyor. Çünkü MHP’nin yükselen bir trendi var. Bunun da ittifaka yansıması lazım" şeklinde konuştu.


Yorumlar