Anasayfa /  Politika /  Mhp

MHP'den Yargıtay Başkanı Cirit'e "af yasası" cevabı

MHP'li Yıldız, "Af çıkarılmasına karşıyım" diyen Yargıtay Başkanı Cirit'e "konu ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor" diyerek cevap verdi.

Abone ol
Abone ol 27 Şubat 2019 18:26

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, bugün "Yargıtay'ın kurumsal bir görüşü olmasa da ben af çıkarılmasına karşıyım. Daha önce çıkarılan aflara baktığımızda hem hukuki belirsizlik hem de asayiş, toplumdaki huzur ve barışın sağlanması noktasında bazı sıkıntılar ortaya çıkıyor” açıklamasında bulunmuştu.

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, "Af çıkarılmasına karşıyım" diyen Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’in açıklamasına cevap verdi. Cirit'in açıklamalarının kendisini bağladığını söyleyen Yıldız, "Konu ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Teklifimizin kanunlaşması için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Yıldız'ın af yasası ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:

"Anayasanın 87. maddesinde af çıkarma yetkisi tanınıyor, Meclis'in özel ve genel af çıkarma yetkisi orada düzenleniyor dolayısıyla Meclis özel ve genel af çıkarabiliriz ceza indirimi yapabilir" dedi. Konu ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Teklifimizin kanunlaşması için elimizden geleni yapıyoruz. Önümüzdeki süreçte teklifimiz mutlaka yasalaşacaktır"

AKP AF TEKLİFİNE SICAK BAKMAMIŞTI

MHP'nin 24 Haziran seçimleri döneminde iktidara af çıkarılması çağrısında bulunmuş ve Eylül 2018'de Meclis'e şartlı indirim ile tutuklu ve hükümlülere af çıkarılmasına dair kanun teklifi vermişti. MHP'nin af teklifine ittifak yaptığı AKP sıcak bakmamıştı.


Etiketler Rüştü Cirit
Yorumlar