Anasayfa /  Politika /  Mhp

İzmir'de Cumhur İttifakı'ndan önemli açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmir’de Cumhur İttifakı’nın 31 Mart yerel seçimleri için düzenlenen ilk ortak mitinginde buluşuyor. İlk olarak konuşma yapan MHP Lideri Bahçeli "Milli mücadelenin duruşuyla cumhur ittifakına ruh verdik. Milli bekamız için bir araya geldik" dedi. Ardından sahneye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan toplanan kalabalığa seslendi. İşet iki Lider'in açıklamaları...

Abone ol
Abone ol 17 Mart 2019 14:43

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmir’de Cumhur İttifakı’nın 31 Mart yerel seçimleri için düzenlenen ilk ortak mitinginde buluşuyor. İlk olarak konuşma yapan MHP Lideri Bahçeli "Milli mücadelenin duruşuyla cumhur ittifakına ruh verdik. Milli bekamız için bir araya geldik" dedi. Ardından sahneye çıkan  Cumhurbaşkanı Erdoğan toplanan kalabalığa seslendi. İşet iki Lider'in açıklamaları...

İşte Bahçeli’nin konuşmasından satır başları:

31 Mart 2019’da seçimlerine iki haftalık süre kala cumhur ittifakının Gündoğdu meydanında düzenlenen İzmir açık hava toplantısına katılmaktan onur duyuyorum. Bu seçimlerin ülkemize, İzmirimize, milli bekamıza hayırlı olmasını, kutlu ve nurlu bir dirilişe kaynaklık etmesini Rabbimden niyaz ediyorum.

Tarihin hiçbir döneminde rahat bırakılmadık. Tehlike ve tehditlerden mahrum yaşamadık. Devamlı üzerimize geldiler. Su uyudu düşman uyumadı. Ne husumet bitti, ne hain tükendi. 



Bu hesabın bit tarafında Türk işlem medeniyeti ve büyük Türk milleti vardır. Diğer yanında zalimler, yerli işbirlikçileri vardır. Biz var olmak için tarihten feyzimizi aldık. Bekamız için ecdadımızdan gücümüzü aldık. 



Milli mücadelenin duruşuyla cumhur ittifakına ruh verdik. Milli bekamız için bir araya geldik.

Cumhur ittifakı İzmir’in sinesinden çıkıp işgalcilere ilk kuşunu sıkan Hasan Tahsin’in gelecek umududur.

İzmir’i hiç kimse çantada keklik görmesin, arka bahçesi zannetmesin. Şımaranlara yolunu şaşıranlara 12 Eylül’ün mirasçılarına İzmir sırtını dönmeli. Daha müşfik bir yönetime kucağını açmalıdır. Bu irade cumhur ittifakıdır. Adayı da Nihat Zeybekçi'dir. 



MHP bütün gücüyle imkanlarıyla cumhur ittifakının başarısı için çalışacaktır. İnşallah İzmir ağırlıklarından kurtulacaktır.

YENİ ZELANDA'DAKİ TERÖR SALDIRISINA TEPKİ: KARŞIMIZDA BİR SAPIKTAN ÖTESİ VARDIR

Yeni Zelanda’daki bir Vandal, bir barbar din kardeşlerimizin namaz kıldığı esnada kurşun yağmuruna tutmuştur. Bu şerefsiz teröristin katliam silahının üzerinde Türk yiyici ifadesi dikkatlerden kaçmamıştır. Haçlı seferleri sırasında kullanılan Tanrı bunu istedi sözü bir kez daha gündeme getirilmiştir.

Karşımızda bir sapıktan, teröristten ötesi vardır. Bu Haçlı kalıntısı Türk milletine tehdit dolu mesajlar yazmıştır. İstanbul’a Konstantinopolis diyen alçak Ayasofya’nın minarelerinden kurtulacağını şerefsizce iddia etmiştir. Ey Haçlılar biz buradayız. Gelin de görelim. Bekliyoruz sizi. Hadi gelin de kanınızda boğalım. Beka sorununu görmeyen çapulcular nasılsınız, iyi misiniz? Hiç kimse beka sorunu yok demesin. Kan dökülen masum kardeşlerimiz değil hepimiziz. Şimdi anlaşıldı mı beka niye önemli. Şimdi yerine oturdu mu 31 Mart seçimlerinin niçin beka seçimi olduğu. Yegane güvence cumhur ittifakıdır. El ele verirsek Türkiye’yi yenemezler.

Çanakkale’de tarih yazarak düşmanlara geçit vermeyen kutlu ceddimiz gibi bugün de cumhur ittifakı halinde benzer tehditlerle mücadele ediyoruz. Bu kez maruz kaldığımız ileri tehlikeler daha sinsidir. 



Tarihi bilmeden bugünü anlamaya isabet yoktur. Çanakkale dönemi küresel güçlerin milletlerimizi en zayıf olduğunu zannettikleri dönemde başlattıkları saldırının püskürtülmesi demektir. 



“BUGÜN KARŞIMIZA YENİDEN ÇIKANLAR DÜN İZMİR’DE DENİZE DÖKÜLENLERDİR”

Bugün karşımıza yeniden çıkanlar dün İzmir’de denize dökülenlerdir. Biz buna müsaade edemeyiz.



Ezanımızın kesilmesini nifak ile bin yıllık kardeşliğimizin bozulmasını sineye çekemeyiz. 

Biz Çanakkale ile milletçe kahraman olduk ve kahraman millet ünvanına kavuştuk. Çanakkale her karış toprağına bir yiğidin uzandığı dünyanın en büyük şehitliğidir.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI;

İşte Erdoğan'ın sözlerinden satır başları:

İzmir'e çok önem verdiğimiz için cumhur ittifakının ilk mitingini burada yapıyoruz.

Biz cumhur ittifakını masa başında değil darbecilere karşı sokaklarda meydanlarda mücadele ederken kurduk.

İnşallah seçimden sonra zaferi sizlerle kutlamak için yeniden geleceğiz. 

Bizimki bir cumhur ittifakıdır. Sayın Bahçeli ile ilk ortak mitingimizi buraya çok önem verdiğimiz için İzmir’de yapıyoruz. 

Biz cumhur ittifakını masa başında değil 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı birlikte mücadele ederken kurduk. 



Türk siyasetinin son yıllardaki en dirayetli siyasetçisi olarak gördüğüm Sayın Bahçeli ile birlikte tuzakları birer birer bozarak yolumuza devam ediyoruz. İzmir inşallah cumhur ittifakının en büyük başarıyı gösterdiği illerin başında gelecektir.



Sayın Bahçeli’ye ve MHP’ye gönül vermiş kardeşlerime bugüne kadar göstermiş oldukları asil duruş için şükranlarımı sunuyorum.

Birileri çıkmış ortaya terör örgütünün desteği ile bu şehirde kendine yol açmaya çalışıyor. Şimdi gösterdikleri aday da böyle bir aday. Onlardan buraya inanın hiçbir fayda gelmez. Bugüne kadar bir eserleri var mı? Şu İzmir’in körfezine bakın ya. Kokudan geçiliyor mu? Peki İzmir’e bu layık mı?

Belediyecilik bizim işimiz. Burayı da biz çok çok başarılı bir belediyeci olan Denizli’de iki dönem belediye başkanlığı yapan Nihat Zeybekçi kardeşimle İzmir’i şanına yakışır bir hale getirmekte kararlıyız. 



AK Parti 17 yıldır iktidarda. Bunların dile getirdikleri korkulardan hangisi doğru çıktı? İnsanımızın Giyimine mi karıştık, yediğine içtiğine mi karıştık. Herkes istediği gibi giyiniyor. Yıllardır Atatürk’ü istismar ettiler. 



Adını Aydınoğlu Gazi Umur Bey’den alan Gaziemir’in ilk fethedilen yeri Seydiköy’dür. Umur bey 8 asır önce Seydi Baba adına türbe yaptırıyor. Bunlar türbeyi tarumar edip besi çiftliğine peşkeş çektiler. Yunanın burayı işgal ettiğinde cesaret edip yapamadığını maalesef bunlar gerçekleştirdiler. 



Yıllardır yönettikleri bu şehirde hiçbir sorunu çözemedikleri gibi hükümet tarafından yapılan yatırımları bile doğru dürüst değerlendiremediler. İzmir’de bir aday gösterdiler. Bu aday CHP’nin adayı değildir ha. Bu kişiye genel merkezinden İzmir teşkilatına kadar tüm CHP karşıydı. Bu kişi Kılıçdaroğlu’nun kendi adayıdır. Her yönüyle örtüşüyor. 



Adaylık icazetini de İzmir’den değil Kandil’den almıştır. İzmir’e hizmet etmek gibi bir derdi yok. Öyle bir kalitesi de yok. Buca adayını son anda değiştirmesinin gayesi de Kılıçdaroğlu’nun İzmir’e rant gözüyle bakmasından. İzmirlileri umursamıyorlar. 



Amaçları belediye yönetimini CHP çatısı altında bölücü örgüte teslim etmek. Bölücü örgütün güdümündeki partinin eş başkanı Mansur Yavaş da Ekrem İmamoğlu da İzmir’deki de HDP’nin oyları ile seçildiğini bilecek diyerek adeta meydan okudu.

Bu adam Kürt bile değil biliyor musunuz? Bu Kürt kardeşlerimi istismar eden bir sahtekardır. Kürdistan’da diyor. Benim ülkemde Kürdistan diye bir bölge var mı? Ey Sezai sen Kürdistan’da yaşamak istiyorsan Irak’ın kuzeyinde var defol git oraya.



Bu adamın alacağı cevap nedir? Bunlara CHP’ye ve ittifaka İzmir’de seçimi kaybettirmektir. 

İmamoğlu da bilecek ki İstanbul için 3 milyon Kürdün oyu, Mansur Yavaş da bilecek ki Kürtlerin oyunu almadan seçim alınmaz. Adama bak ya. Partileri proje, kendileri de proje. 31 Mart bir beka mücadelesinin adıdır. Bu beka mücadelesini biz kazanacağız inşallah

İzmir’de aynı oyun oynanıyor. CHP’nin belediye meclis üyeleri listesinde bölücü terör örgütü kontenjanından çok isim var. Seçime girmiyor. Niye? CHP’nin listesinden zaten seçime girdiler. Sorsanız bunu da inkar eder. Ne kadar inkar ederlerse etsinler, gizli ittifak ortaya çıktı. Bu seçimde kendi adıyla değil CHP adıyla yarışıyorlar. 



Bu maskeli baloya ne gerek var. Biz de cumhur ittifakı olarak çıktı. Delikanlıca mertçe milletimize nasıl bir birliktelik içinde olduğumuzu söyledik. Öteki tarafta neyin ne olduğu belli değil. Kimin kimi desteklediği belli olmayan bir ittifaktan ülkeye hayır gelir mi?

Ne diyor kadın.. Biz sırtımızı YPG’ye PYD’ye dayadık diyor. Biz de sırtımızı İzmirli kardeşlerimize ve Allahımıza dayadık. Neymiş Keleşleri bize döndüreceklermiş. Senin her yerin keleş olsa ne olur. Siz kalleşsiniz kalleş… 



Artık ibreyi İzmir tersine çevirecek. Sizlerden bu maskeli, baloyu, bukalemun siyasetini 31 Mart’ta sona erdirmenizi bekliyorum. 

Lafa gelince Atatürk’ü dillerinden düşürmeyenlerin bu mirasa layık olmadığını 31 Mart’ta göstereceğinizi düşünüyorum. 

Son 17 yılda İzmir’e 67 katrilyon yatırım yaptık. 



Karabağlar’ı o çirkin yapılaşmadan biz kurtaracağız. Bornova’yı da Bergama’yı da biz kurtaracağız. 

Göztepe ve Alsancak stadyumlarının inşaatı sürüyor. Yıl sonuna kadar her iki stadımızın inşaatını bitiriyoruz. 



Artık ihtiyaca cevap vermeyen İzmir Atatürk stadının yerine dünyanın en modern tesislerinden biri olacak İzmir Atatürk Olimpiyat Stadı’nı inşa edeceğiz. 

Ege Üniversitesi’nin Bornova kampüsündeki alanda Millet Bahçesi yapmak için çalışmalara başladık. 



İzmir Körfezi 1994 öncesinin Haliç’i gibi kokmayı sürdürüyor. Doğru dürüst altyapı olmadığı için şehrin sokakları her yağmurda göle dönüyor. İzmir’in sokaklarını da körfezini de biz kurtaracağız.



Yıl olmuş 2019. İzmir’in çöpleri vahşi depolama ile tabiatı kirletecek şekilde bir alana yığılıyor.

Bay Kemal’in bir özelliği var oturduğu yerden kalkmaz. Girdiği bütün seçimleri kaybetti adam oradan kalkmıyor. Kalkarsa bir daha oraya oturamayacak çünkü. 31 Mart CHP’ye gönül vermiş kardeşlerimi Bay Kemal’den kurtarma seçimidir. CHP'li kardeşlerim, gelin, siz delege sisteminde bu adamdan kurtulamazsınız ama demokratik olarak sandıkta bundan kurtulursunuz. Verin burada Cumhur İttifakı'na oyları. Gördünüz bundan bir şey olmaz. 5 koyun verin kaybeder gelir. 

İstanbul - İzmir arasını 8 saatten 3.5 saate indirecek İstanbul - İzmir otoyolu projemizi bu yıl bitiriyoruz. 



Akhisar İzmir arası mevcut yolla 1.5 saat sürerken otoyolun devreye girmesiyle 50 dakikaya inecek.



İzmir’in şehir içi trafik sorunu artık tahammül sınırlarının üstüne çıktı. Nihat Zeybekçi kardeşimiz birkaç yıl içinde İzmir’in trafiğini çile olmaktan çıkaracak projeleri hazırladı. Şehrimizin trafik sorunu çözülecek. İZBAN’ın yüzde 50’sini biz yaptık. Büyükşehir yapmadı. Niye? Çünkü yapacak güçte değil. 

Geçtiğimiz yıl İzmir’e gelen turist sayısı yaklaşık bir milyonu buldu. Çeşme’ye Sığacık’a ve Yeni Foça’ya yat limanları kazandırdık. 5 yat limanı projemiz daha var. 



Büyükşehirlerde suyu Büyükşehir Belediyesi’nin temin etmesi gerekir. İzmir susuzdu. İzmir’i susuz bırakamazdık. İnşa ettiğimiz Gördes Barajı ile İzmir’e içme suyu temin ederek şehrin en önemli problemini biz çözdük.

Bölücü terör örgütü avuçlarını ovuşturarak bu seçimin sonuçlarını bekliyor. Dünyanın öbür ucundaki cani silahın üzerine ülkemizi hedef alan semboller çiziyor. Saldırıyı BM başta olmak üzere İslam’a bir saldırı olarak niteliyorlar ama Bu bir Hristiyan teröristtir diyemiyorlar. Ama bir Müslüman olsa İslami terörist diyorlar. Batıya sesleniyorum niye bunu diyemiyorsunuz. Bir tek Kılıçdaroğlu ve Yeni Zelanda’daki sapkın bir siyasetçi bu saldırının sorumluluğunu İslam’a yüklemeye kalkıyor. 



Şu Bay Kemal’in söylediğine bakın İslam dünyasından kaynaklanan terör diyor. Sen ne menem bir adamsın ya. Yüzde 99’u müslüman bir ülkede ana muhalefetin başındaki bir adam olarak sen nasıl bir ifade kullanabilirsin. Niye Hristiyan dünyasından kaynaklanan diyemiyorsun. Bu adam Müslüman mı? Hristiyan. 



Anadolu yakası Avrupa yakası… Avrupa yakasına geçemesiniz. E ne olacak? Onlar gelecekmiş bizi oralardan süreceklermiş. Senin atan bizi süremedi. Bu ülke artık eski Türkiye değil. Bi gelmeye teşebbüs etseniz. Geleceğiniz varsa göreceğiniz de var.

Devamı geliyor...


Yorumlar