Anasayfa /  Politika /  Mhp

Devlet Bahçeli'den Yıldırım'ın istifa kararına yorum!

MHP lideri Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın Ankara adayı Mehmet Özhaseki'yi ziyareti sonrasında açıklamalarda bulundu.

Abone ol
Abone ol 30 Ocak 2019 14:50

MHP lideri Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın Ankara adayı Mehmet Özhaseki'yi ziyareti sonrasında açıklamalarda bulundu.

Ziyaret sonrasında Bahçeli ve Özhasekikameralar karşısına geçti. Özhaseki, "Değerli genel başkanımızın ziyaretleri bize onur vermiştir, güç katmışlardır. Çok teşekkür etmek istiyorum." dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şu şekilde;

"Çok muhterem basın mensubu arkadaşlarım, yaklaşık 61 gün sonra Türkiye'de önemli bir seçim gerçekleştirilecektir. Mahali idareler seçimleri geçmişte her dönem için önemlidir, anlamlıdır. Ancak sayın başkan adayımızın söylediği şekliyle bu seçim daha farklı bir önem taşımaktadır.

Siyasi partilere başarılar diliyoruz. Ancak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin oluşturulması sırasında başlatılan Yenikapı ruhu içerisinde, MHP, Adalet ve Kalkınma Partisi bu seçimde de gönül birlikteliğiyle hareket etmektedir. Adayımız sayın Özhaseki'dir. Ve milliyetçi camia, bütün kurul ve kuruluşlarıyla davasına gönül vermiş arkadaşlarıyla sayın Özhaseki'nin etrafında kenetlenerek çalışmalarını sürdürecektir.

BİNALİ YILDIRIM'IN İSTİFA KARARI

Dünkü Sayın Meclis Başkanımızın televizyon konuşmasında, çok sağlıklı bir görüş ortaya koymuştur. '18 Şubat'ta adaylığın müracaatı yapıldığı andan itibaren Meclis Başkanlığı görevinden istifa edeceğim ve belediye başkanlığı çalışmalarına hız vereceğim' ifadesini kullanmıştır. Bu faziletli erdemli bir davranıştır sağlam bir iradedir. Onun için bu düşüncesine hep beraber saygı duymalıyız. Bundan sonra aday olup olmayacağını, anayasaya uygun mudur değil midir tartışmalarına son vermek gerekir.

"TBMM BAŞKANLIĞI'NDA AK PARTİ'NİN ADAYINA DESTEK VERİRİZ"

AK Parti kimi Meclis Başkanı adayı olarak takdim ederse MHP de bunu destekler. Bunun A'sı B'si C'si yoktur. MHP'nin aday çıkarmadan kesin desteği sürecektir."


Yorumlar