Anasayfa /  Politika /  Mhp

Devlet Bahçeli: ABD’nin Suriye’den çekilme kararı oyundur stratejik oyalamadır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "ABD başkanı 'Suriye'den çekilsek bile Kürtleri korumaya devam etmek istiyoruz' diyor, Fren tutmayan doğan görünümlü şahin, Bolton musun Dalton musun bilmem, Türkiye neyi nasıl yapacağını sana ve patronlarına mı soracak? Kürtleri koruyacaklarmış! Bölücü teröristlerin Kürt kardeşlerimizle herhangi bir ilgileri yoktur. Bunların imhaları vaciptir. PKK ve teröristleri Kürt kökenli kardeşlerimizle ilişkilendirmek alçaklıktır. PKK, YPG başka Kürtler başkadır. " diye konuştu.

Abone ol
Abone ol 08 Ocak 2019 11:10

Bahçeli şunları kaydetti;

“İhanetin, suçun, ihanetin özgürlüğü olmaz. Milli idarenin demokratik seçimiyle geçişin otoriterlik olarak tasviri cehalettir. Güvenlik duvarı yıkılıp bekamız yok olduktan sonra neyin özgürlüğünden bahsedeceğiz. Sövene dilsiz vurana elsiz kalmayacaktır. Basın özgürlüğünü milletin şifresi olarak görüp önüne gelenleri kırıp dökenleri hoş karşılamamız mümkün değildir. Manevi mahreme saldırmak bir nevi eşkıyalıktır. Özgürlük tıpkı demokrasi gibi birilerinin tekeline girdi, gerçek anlamından koptu. Bize onursuz özgürlük dersi verenlerin, durum konum hatırlatması yapanların kuyumuzu kazmalarına asla izin vermeyeceğiz.

Günümüzün şartlarında vatandaşlarımızın ruhsal olarak da problemlerinin olduğunu görüyoruz. Ruh sağlığı yasasına ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Şu işe bakar mısınız G.Antep’te geçen hafta iki aile arasında çıkan çatışmada 17 kişi yaralanmıştır. Ceren Damar’in akademisyen öldürülmesi geçen hafta bizi üzmüştür. Son dönemlerde artan sosyal şiddet bizi kaygılandırmaktadır. Bize öyle geliyor ki gizli ve gizemli evler devrededir. 2018’de suç ve şiddetin envai çeşidine şahitlik edilmişti. 31 Aralık gecesi Taksim’de yılbaşı kutlamalar sırasında bir grubun Suriye bayrağı açması infial yaratmıştır. Konu önemlidir. Milletimizin sinir uçları ile oynanmaktadır. Casusların kindar kışkırtmalarına önem gösterilmelidir. 1 Nisan sabahı için hazırlık yapıyorlar.

Kandil’dekiler Kürt kökenli vatandaşlarımıza saldırıldığını öne sürerek fitneyi alevlendirmişlerdir. 31 Mart öncesi huzurumuzu kaçırmak istiyorlar. Kim Türkiye’nin tarihsel yürüyüşünü kesmek istiyorsa onunla hesabımız bu dünyada kesilecektir. Herkes ayağını denk alsın. Aksini iddia edenlerin canı ile zoru vardır.

Türk vatanı varlığını koruyacaktır. Aziz şehitlerimizin emanetleri zayi olmayacaktır. Millet dedik zilleti tepeledik, yeni aynı başarıyı göstereceğiz. Türk milleti haksızlığa gelemez.

Türkiye’nin çevresinde hiçbir terör çetesi yaşamayacaktır. Bu Türk milletinin yeminidir. Türkiye gerek Fırat’ın doğusu ve Menbiç ve etrafını zulmün elinden kurtarmaya muktedirdir. Ülkemize yönelik jeopolitik risklerin acil okunması zaruridir. Dev doğruldu, Türk milleti belalara savaş açtı. Ülkemiz bölgesel gelişmelerin tam ortasında etken bir şekilde yerini almıştır. Bugün 3 bine yakın terörit etkisiz hale getirilmiştir. Fırat’ın doğusu fitnenin boynudur bu boyun vurulmalıdır. Zahmetlere katlana katlana huzura milletçe ulaşılacaktır.

Trump Suriye’deki askerlerinin geri çekileceğini duyurmuştur. En geç 100 gün içinde çekilmenin tamamlanacağı ifade edilmiştir. Ne var ki bu kararın ayrıntıları netlik kazanmamıştır. Bir dediği diğerini tutmayan bir şahsın neleri amaçladığını düşünmek en mantıktı yoldur. Kısa bir süre sonra ‘ben hiçbir zaman hızlı ya da yavaş demedim’ demiştir. ABD başkanı Suriye’den çekilsek bile Kürtleri korumaya devam etmek istiyoruz. Fren tutmayan doğan görünümlü şahin, Bolton musun Dalton musun bilmem, Türkiye neyi nasıl yapacağını sana ve patronlarına mı soracak? Kürtleri koruyacaklarmış! Bölücü teröristlerin Kürt kardeşlerimizle herhangi bir ilgileri yoktur. Bunların imhaları vaciptir. PKK ve teröristleri Kürt kökenli kardeşlerimizle ilişkilendirmek alçaklıktır. PKK, YPG başka Kürtler başkadır. ABD zihniyeti Türkiye düşmanlığı güzergahında hızla yol almaktadır. ABD’nin Suriye’den çekilme kararı oyundur, stratejik oyalamadır.  FETO’yu anlamak için Ankara’ya heyet gönderen ABD Türkiye’nin aklıyla alay etmektedir. Irak’tan çekiliyorlardı Afganistan’dan dönüyorlardı. ABD’nin hiçbir yere gitmeye niyeti yoktur. PKK YPG’nin kökünün kazınması için fırsat önümüzdedir. Türkiye Fırat’ın Doğusuna girmeli ve gereğini yapmalıdır. Münbiç zulümden kurtarılmalıdır. Bu mücadelemiz hukukidir ve meşrudur. Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez. Tamam demeden hiçbir hain gün yüzü göremez göremeyecektir.

CHP’nin hali çok söze gerek bırakmıyor. CHP İle uzatmalı ortağı HDP’nin karınları ağrıyor. PKK YPG’nin sinsi avukatı almak kolay  değildir. CHP’nin itirazları diyalog önermeleri arızalıdır. Eğer CHP yönetimi Fırat’ın doğusuna girmeye itiraz ediyorlarsa tavsiyem koşa koşa gitmeleri ve etten duvar örmeleridir.

31 Mart 2019 Cumhuriyet’in 100’üncü yılına giden yolun yol ağzıdır. 1 Nisan sabahı istikrarsız rüyası görenler buna pişman olacaklardır.”


Yorumlar