Anasayfa /  Politika /  Mhp

Bahçeli'den Osmangazi Üniversitesi'ne istifa çağrısı: Özrü kabahatinden büyük

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde yaşanan kanlı olayla ilgili üniversite yönetimini eleştiren, istifa çağrısı yapan Bahçeli, " Bunlar FETÖ'nün hedefeleri için gizli faaliyet içindedir. FETÖ'nün kripto damarı faal ve aktiftir. FETÖ'yle mücadelede sonuç almak için kripto damarın da tam manasıyla deşifresi ve derhal imhası acil bir ihtiyaçtır" dedi.

Abone ol
Abone ol 10 Nisan 2018 12:00

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde yaşanan kanlı olayla ilgili üniversite yönetimini eleştiren, istifa çağrısı yapan Bahçeli, " Bunlar FETÖ'nün hedefeleri için gizli faaliyet içindedir. FETÖ'nün kripto damarı faal ve aktiftir. FETÖ'yle mücadelede sonuç almak için kripto damarın da tam manasıyla deşifresi ve derhal imhası acil bir ihtiyaçtır" dedi.





MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grubu toplatısında milletvekillerine seslendi. Sözlerine Türk Polis Teşkilatı'nın 173. yıldönümünü kutlayarak başlayan Bahçeli, "Polis olmak zordur; özveri ister, özgüven ister, özdeğerlere bağlılık ister yetmedi mangal gibi yürek ister" dedi.

Polislerimiz haklı olarak övünüyorlar ve haklarını almaları için üzerimize düşen ne varsa yapacağımızın sözünü veriyorum... Emekli polislerimize verilen 100 liralık desteğin iyileştirilmesi için her şeyi yapacağımızı ilan ediyorum..." diyen Devlet Bahçeli, Osmangazi Üniversitesi'ndeki kanlı olayla ilgili değerlendirmelerde bulundu:

Aralarında ülküdaşımızın da bulunduğu milletimizin 4 evladı hayatını kaybetmiştir... Sözün bittiği noktadır. Olaya bakıldığında üzüntümüz kadar kaygımız da ortadadır. Üniversite hayatı tartışmalı, şahsiyet ve ahlakı sancılı, kavga ve şiddete meyilli bir alçak ülke gündemine yerleşmiştir. FETÖ'cü suçlamalarıyla üniversitede korku haline gelen bu şerefsişz, en ağır şekilde cezalandırılmalı, bir daha da gün ışığı görmemelidir.

OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİNE İSTİFA ÇAĞRISI

Osmangazi üniversitesine görevlendirilmiş kara şahış, akademisyenlerimizi katletmiştir. Olayın önü ve arkası dikkate alınduığında üzüntümüz kadar kaygımızda büyümektedir. Görevleri başında uğradıkları saldırıyla yaşamını yitiren kardeşlerimize rahmet diliyorum. Üniversite hayatı tartışmalı, şahsiyet ve ahlakı sancılı, sosyal ve beşeri hayatı sakat ve alçak bir anda gündeme yerleşmiştir. Önüne gelene, kafasını taktığını, mesnetsiz iddialarla FETÖ'cü diye suçlayan cani, üniversitede korku haline gelmiştir. 4 ailenin umut ve hayallerini söndüren şerefsiz en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.

'ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK'

Üniversite yönetiminin katil ile ilgili akıl sağlığı yerinde değildi açıklaması özrü kabahatinden büyüktür. Madem akıl sağlığı yoktu neden gerekli önlemler alınmadı. Akli dengesi yerinde olmayan birinin ihbarlarına ihtimam gösterilmesi bir bakıma suç ortaklığı değil midir? Akli dengesi olmayan, ar damarı çatlak bir şahsın ne işi vardır üniversitede? Görevden alacak basiret hangi hallerde gösterilecektir? Üniversitede ilim ve irfanın omuz üstünde olunması gerekirken, taburların omuza alınması nasıl açıklanacaktır. Bu şahsın kripto FETÖ'cü olduğu herkesin dilindedir. Kim kime belge olmadan FETÖ'cü diyorsa onlarda bir kuyruk acısı, karanlık bir açık var demektir. FETÖ'cü olduğu konusunda birçok emare bulunan şahıs üniversiteye gölge düşürmüştür. Suç ve suçluya ön açanlar gizlenemeyecek kadar nettir. Sosyal medya zeminleri üzerinden ona bunu FETÖ'cü, çeteci gösteren, fitne yayan kim var ya lokması haram, ya da kripto damarı hafiyedir. Bunlar FETÖ'nün hedefleri için gizli bir faaliyet içinderdir. FETÖ'nün kökünün kurumasına destek verir gibi görünüp takoz koyan da bunlardır. Bunlara aldanmayın, kanmayın. Bu engelin kaldırılması vatan ve millet görevidir. FETÖ'nün kripto damarı son derece faal ve aktiftir. Kripto damarın tam manasında deşifresi ve imhası çok acil bir ihtiyaçtır. FETÖ ile mücadelede Devlet aklı devrede midir? FETÖ ile mücadelenin konsepti hazırlanmış mıdır? Milli hedefleri, hukuki sınırları berrak bir şekilde belirlenmiş midir? FETÖ'cülüğün berrak bir tasviri yapılmış mıdır? Hangi tedbir yöntemiyle yok edilecektir? Bu sorularıma verilecek cevaplar FETÖ ile mücadelede istikamet çizecektir.

Bize göre FETÖ'cülüğün alametleri, Bylock kullanmış, bu uygulamaya gerek duymuş olmak, köleliğe tamam demek, terör örgütünün emellerine katkı vererek hıyaneti diri tutmak, vatanı parçalama planlarının içinde yer almaktır. FETÖ yıllarca devlet ve toplumla iç içe geçmiştir. Kazınarak, koparılarak atmak gerekmektedir. OHAL'in devam etmesi gerekmektedir. OHAL kalksın diyenler şuursuz zihniyetlerdir. Tehdit geçmedi ki OHAL kalksın. CHP'den TUSİAD'a OHAL kalksın diyenler durumu kavrayamamış çevrelerdir. OHAL'i kaldırmaya teşebbüs cürretkar bir gafilliktir. CHP yönetimi köprüye gelmeden geçmeye çalışacak kadar akıl yoksunudur. Biz tüneli gördüğümüz gibi üzerimize gelen treni de ön görüyoruz. OHAL'in sürmesi milli bir zorunluluktur. OHAL bitmedi, bitmemeli, bitemez. Türkiye yükselecektir, buna hiçbir hain, hiçbir işbirlikçi engel olamayacaktır."ifadelerini kullandı.

FETÖ'NÜN KRİPTO DAMARI

YÖK derhal acil önlemleri almalı, muhetemel saldırıların önüne geçmelidir. Sosyal medyada ona buna FETÖ'cü diyen, değerli isimleri karalayan kim varsa, bilin ki ya lokması haram ya da kripto damarı mevcuttur... Bunlar FETÖ'nün hedefeleri için gizli faaliyet içindedir... FETÖ'nün kripto damarı faal ve aktiftir. FETÖ'yle mücadelede sonuç almak için kripto damarın da tam manasıyla deşifresi ve derhal imhası acil bir ihtiyaçtır.

Bahçeli'nin konşmasından öne çıkan diğer noktalar şöyle:

'TEHLİKE GEÇMEDİ Kİ OHAL'İ  KALDIRALIM'

FETÖ yıllar boyunca devlet ve toplumla iç içe geçmiştir, bu çok barizdir... Koro halinde 'OHAL kalksın' diyenler, kaosa alkış tutan, kripto damara göz kırpan şuursuz ve sorumsuz zihniyetlerdir. Normal şartlarda değiliz ki OHAL'i kaldıralım. Tehdit geçmedi ki OHAL'e son verelim. CHP'sinden TÜSİAD'ına, AB'sinden BM'ye kadar OHAL'e karşı gelenler, öncelikle Türk milletinin beka meselesini kavrayamayan, kavramak gibi dertleri de olmayan maksatlı çevrelerdir."

'ESAD MUTLAKA HESAP VERMELİ'

Mazlumlar Suriye'de iki ateş arasında kaldı. Doğu Guta'nın Duma bölgesinde kimyasal silah kullanan Esad rejimi, çocukları öldürecek kadar denetimden çıkmıştır; hesabı mutlaka sorulması gereken bir insanlık suçu işlemiştir... Masumlara sarin gazıyla saldırılmasının hiçbir mazereti yoktur. Esad döktüğü kanların, işlediği cinayetlerin hesabını mutlaka vermelidir.

CUMHUR İTTİFAKI

Biz borca sadığız, veriğimiz sözü de tutarız. Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemiyle ilgili uyum yasalarının süratle çıkarılması gerekmektedir. Cumhur ittifakı, yeni sistemin yerleşmesi, kurum ve kurallarıyla hayata geçmesi için tüm gücüyle çalışacaktır. Bu maksatla, cumhur ittifakının zaafa düşmesine hiçbir şart altında izin vermeyeceğzi. 2019 yılının Mart ayındaki mahhalli idareler seçimlerinde dikkatli bir dil, hassas bir üslüp, ititfakın doğasını zedelemeyecek bir kampanya stratejisi benimseyeceğiz. Asıl hedeften sapmayacağız. Adalet ve Kalkınma Partisi'yle olgun düzeyde, seviyeli, anlaşmaya dayalı kurulan ittifakı, milletvekilleri seçimlerine kadar sürdüreceğiz. Yol kazası istemiyoruz, sığ çıkar hesaplarıyla hareket etmeyeceğiz. Denizden geçmeyi hedeflerken derede boğulmayacağız. Aşırı guru ışığa bakarken kör olmaktır. Tevazu ve engin gönüllülükten vazgeçmeyeceğiz. Pusudaki odaklara asla fırsat vermeyeceğiz.

“TÜRK GENÇLİĞİNİN DEİZME KAYDIĞINI SÖYLEMEK DENSİZ BİR UYDURMADIR”

Konya İl Milli eğitim Müdürlüğünün bazı derneklerle düzenlediği gençlik ve inanç çalıştayının sonuç bildirgesinde hepimizi tedirgin ve rahatsız eden bir tespit yapılmıştır. Buna göre Türk gençliği deizme kayıyormuş.

Yani Allah'a inanan ama dine inanmayan bir gençlik doğuyormuş. Bu neticeye nasıl ulaştın? Hangi delillerle, tespitlerle böylesi bir kanaat uyandı? İmam hatipli kardeşlerimizin de bu kategoriye alınması oldukça sarsıcıdır. Türk gençliği imanlıdır, ahlaklıdır, dinine, kültürel emanetlerine bağlı ve sadıktır. Türk gençliğinin deizme kaydığını söylemek densiz bir uydurmadır.

Türk gençliğinin itham edilmesi ayıp ve ahlaksız bir komplodur. Atalarımız boşuna söylememiş ‘arife günü yalan söyleyen, bayram günü utanır’

Türk gençliğine ateizmin bir önceki istasyonu olan deizm karası çalanlar, yüzleri varsa utansınlar. Türk gençliği yüksek ülkülere tırmanmayı göze alan iman erleridir.

“DEİZM İLE UĞRAŞANLAR ÖNCE HARAM YİYENLERE BAKSINLAR”

Deizm ile uğraşanlar önce haram yiyenlere baksınlar. Sahte fetva ve makamlarıyla uğraşsınlar. Çocukları istismar eden kansızlarla ilgili çalıştay düzenlesinler. Bırakın hayallere pranga vurmayı, düşün Türk gençliğinin yakasından. Çekin ellerinizi Türk gençliğinin yarınlarından. Türk gençliği inançlıdır, haysiyetlidir. İnanç kalpazanlarının, din tacirlerinin üstesinden gelecek güce kabiliyete hamd olsun sahiptir.


Yorumlar