Anasayfa /  Politika /  Mhp

Bahçeli'den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, küresel ve bölgesel ayak oyunlarına karşı 30 Ağustos şuuruyla hareket ederek, beka ve birliği tehdit eden riskli gelişmelere karşı tedbir alınmasının acil bir zaruret olduğunu belirterek, "Özellikle İdlip merkezli kaynama ve karışıklığın dikkat ve titizlikle takibi, ülkemizi olumsuz etkileyecek muhtemel göç hareketlerinin ve sıcak çatışma ortamının her türlü ihtimali göz önüne alarak değerlendirilmesi milli güvenlik ihtiyacıdır." ifadesini kullandı.

Abone ol
Abone ol 29 Ağustos 2018 21:03

Bahçeli, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yıl dönümünü dolayısıyla  mesaj yayımladı.

Zafer Bayramı'nın, muazzez bir heyecan, müteyakkız bir hissiyat,  müstahkem bir iradeyle kutlandığını ve idrak edildiğini belirten Bahçeli, 96 yıl  evvel Dumlupınar'da muhteşem bir zafere, yankıları hala devam eden göğüs  kabartıcı bir başarıya imza atıldığını vurguladı.

Bahçeli, "Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları öncülüğünde yapılan  kurtuluş mücadelesi, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile zirveye  taşınmış, bu vesileyle söken zafer şafağı, son yurdumuzun talihini, kaderini ve  geleceğini pırıl pırıl aydınlatmıştır. Esaret zincirleri parçalanmış, emperyalist  hevesler paralanmış, düşman tasallutu pençelenmiş, küresel abluka milletimizin  tertemiz ve imanlı mücadelesiyle çok şükür püskürtülmüştür." açıklamasında  bulundu.





30 Ağustos'un, Türk vatanını tahakküm altına almak isteyen  müstevlilerin bozguna uğratıldığı kutlu bir gün olarak tarihe geçtiğinin altını  çizen Bahçeli, Türk milletinin istiklal ve istikbaline sahip çıktığını, kendi  geleceğine bizzat kendisinin yön vereceğini aziz varlığının kefaretiyle  gösterdiğini belirtti.

"30 Ağustos ruhu milli vicdanda hala canlıdır"

MHP lideri Bahçeli, 30 Ağustos zaferiyle 30 Ekim 1918'de Mondros  Limanı'nda imzalanan teslimiyet antlaşması ve 10 Ağustos 1920'de dayatılan Sevr  ihanetinin Dumlupınar'da tarihin çöplüğüne atıldığını ifade ederek, bu zaferle  milletin muhasım odaklara haddini bildirdiğini, Anadolu'yu ilelebet bir Türk  yurdu olarak belgelediğini ve belleklere yerleştirdiğini vurguladı.

Bahçeli, şunları kaydetti:

"Türksüz millet, milletsiz vatan, vatansız insan yığını planlayanlar  geldikleri gibi def edilmişlerdir. İstiklalimize kara çalmaya, itibarımıza leke  düşürmeye cüret eden iç ve dış karanlık mihraklar hak ettikleri ibretlik dersi  almışlardır. 

Bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti, cemre gibi yüreklere düşmüş, yeni bir  diriliş müjdesi, yeni bir yükseliş mükafatı milletimizin azim ve iradesiyle  tezahür etmiştir. 30 Ağustos, köşeye sıkışmış, işgale uğramış, bağrı delinmiş,  bitkin düşmüş, darda kalmış, şehit olmuş, canı yanmış bir milletin neleri  başarabileceğini, hangi müşkülat ve mihnetleri aşabileceğini net olarak  göstermiştir. Bilinmesi gerekir ki 30 Ağustos ruhu milli vicdanda hala canlıdır.  Bu ruh zulme karşı güvenlik zırhı, hıyanet ve melanete karşı en emin sığınak ve  direnç kaynağıdır.

Çevremizde sahnelenen küresel ve bölgesel ayak oyunlarına karşı 30  Ağustos şuuruyla hareket edip, beka ve birliğimizi tehdit eden riskli gelişmelere  karşı tedbir almamız acil bir zarurettir. Özellikle İdlip merkezli kaynama ve  karışıklığın dikkat ve titizlikle takibi, ülkemizi olumsuz etkileyecek muhtemel  göç hareketlerinin ve sıcak çatışma ortamının her türlü ihtimali göz önüne alarak  değerlendirilmesi milli güvenlik ihtiyacıdır."

"Hiç kimse yanlış hesaba yeltenmemeli"

Siyasi ve ekonomik bekayı üst düzeyde tehlikeye atan zincirleme oluşum  ve operasyonları engellemenin Türkiye Cumhuriyeti Devleti için var oluş meselesi,  hayat ve varlık mevzusu olduğunun altını çizen Bahçeli, şu değerlendirmede  bulundu:





"Unutulmasın ki bu vatan için, bu millet için, bu şanlı bayrak için  candan, yardan ve serden vazgeçmeye hazır ve kararlı olan Türk milleti, bizzat  kendi müstakbelinin güvencesi, yenilmeyecek muazzam gücüdür. Ecdadımızın  kahramanlık ve fedakarlıkları, bizlere emanet ettikleri milli ve manevi  kazanımların yaşatılması hem övüncümüz, hem de muhafaza konusunda yeminli  olduğumuz tarihi görevler arasındadır.

Türk milleti aleyhine olacak şekilde gittikçe daralan küresel  emperyalist çemberi kıracak basiret ve yeterliliktedir. Hiç kimse ülkemiz ve  milletimiz üzerinde yanlış hesaba yeltenmemeli, sabrımızı daha fazla test etmeye  kalkışmamalıdır. 

Kafkaslar'dan Hicaz çöllerine, Çanakkale'den Yemen'e, Galiçya'dan  Dumlupınar'a kadar insanlığa dik duruşu, bağımsızlık onurunu gösterip öğreten  milletimiz karşısına çıkacak her külfeti aşacak, her zorluğu alt edecek muktedir  vasfa sahiptir. Türk milleti dün olduğu gibi bugün ve yarın da bekasına sahip  çıkacak, aziz vatan üzerinde sinsi plan yapanların tezgahlarını bozarak başlarına  geçirecek cesaret ve dirayettedir."

Bahçeli, bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı  kutladığını belirterek, mesajında, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere  bütün kurucu kahramanları; büyük Türk milleti için canlarını seve seve feda eden  aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnet duygularımla anıyorum. Cenab-ı Allah  hepsinden ayrı ayrı razı olsun diyorum." ifadesine yer verdi.


Yorumlar