Anasayfa /  Politika /  Mhp

Af Teklifi Kabul Olursa İşte Yararlanacak O Ünlü İsimler

MHP'nin önceki gün TBMM'ye sunmuş olduğu belli suçlarda ceza indirim teklifi kamuoyunda tartışmalar devam ediyor. Teklif, 19 Mayıs 2018 tarihinde öncesindeki suçları kapsıyor.

Abone ol
Abone ol 26 Eylül 2018 13:20

19 Mayıs'a kadar olan suçlarda, 5 sene şartlı indirim olacağı bildirilen teklif yasalaşması durumunda 162 bin 989 hükümlü faydalanmış olacak.

Uzun zamandır cezaevinde tutuklu bulunan Alaattin Çakıcı teklifin yasalaşması durumunda yattığı süre göz önüne alındığında cezaevinden çıkması bekleniyor.

Yeraltı dünyasının ünlü ismi Dündar Kılıç`ın torunu ve Çakıcı`nın ise üvey oğlu olan Onur Özbizerdik, sevgilisi M.Ç.`yi dövdüğü gerekçesiyle yargılandığı davada 7,5 sene hapis cezasına çarptırılmıştı. 

Buna göre, kanun teklifinin yasalaşması durumunda Özbizerdik'in cezasında 5 sene indirim yapılacak. Özbizerdik'in aynı kanun kapsamında “mahkumlar cezasının son 1 seneyi denetimli serbestlik kapsamında dışarıda geçirir” hükmüyle birlikte 1 sene daha cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilecek.

Türkiye ve Rusya`da ayrı suçlardan yargılanan Çerkez Cengiz lakabıyla bilinen Cengiz Şıklaroğlu, Türkiye'de Suriye'deki Türkmenlere yardım etmesi için bazı işadamlarına zorla senet imzalattığı gerekçesiyle 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Kanun teklifinin yasalaşması durumunda, Şıklaroğlu da cezaevinden tahliye oluyor.

Trafik kazasında bir polisin şehit etmekten “taksirle bir kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olmak" suçundan hapis yatan yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin, 2011 senesinde bir barda karıştığı kavga sebebiyle “kasten yaralama” suçundan 1 sene 8 ay hapis cezası almıştı. Ceza indirimi teklifi yasalaşırsa, Rüzgar Çetin de bundan yararlanacak.

Ceza indirim teklifinden telefon dolandırıcıları da faydalanacak. Telefonla vatandaşı arayarak “Ben polisim. Kimliğiniz PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerinin eline geçti” diyerek para koparan ve bu nedenle hapis cezası alan birçok kişi, teklifin yasalaşması durumunda serbest kalabilecek.

Adana`da kendisini doktor olarak tanıtarak, aralarında hemşire Merve K.'nin de bulunduğu 4 kişiye dudak dolgusu yapan ve hırsızlıktan hakkında kesinleşmiş 5 sene 3 ay hapis cezası bulunan Soner G. de söz konusu tekliften yararlanıyor. 

İstanbul`da şort giydiği için otobüste hemşire Ayşegül Terzi`ye tekme attığı gerekçesiyle 3 sene 10 ay hapse çarptırılan Abdullah Çakıroğlu da teklifin yasalaşması durumunda serbest kalacak.

Kanun teklifinden "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan 4`er sene 2`şer ay hapis cezası alan oyuncular Çağatay Ulusoy ile Gizem Karaca, yine 6 sene 3 ay hapse çarptırılan Cenk Eren de faydalanacak.

Uyuşturucu madde üretimi ve satışı' suçundan 11 sene 8 ay hapis cezasına çarptırılan dizi ve sinema oyuncusu Selim Erdoğan'da bu tekliften yararlanacak isimler arasında.

Alkollü kullandığı aracıyla üç kişilik ailenin içinde bulunduğu araca çarparak ölümlerine neden olan yazar Emrah Serbes teklif yasalaşması durumunda 7 senelik cezasından 5 sene indirime gidilecek. 

Cezası 2 seneye inecek olan Serbes'in, yine aynı kanun teklifindeki “mahkumlar cezasının son 1 senesini denetimli serbestlik kapsamında dışarıda geçirir” hükmü sebebiyle 1 sene daha cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilecek.


Yorumlar