Anasayfa /  Politika

MHP Lideri Devlet Bahçeli'den İstiklal Caddesi saldırısına sert tepki!

MHP lideri Devlet Bahçeli Partisinin grup toplantısında İstiklal Caddesi saldırısına ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Bahçeli yaptığı açıklamada HDP'nin siyaset hayatında yer almasına tahammül edemiyoruz" dedi.

Abone ol
Abone ol 15 Kasım 2022 11:37

MHP lideri Devlet Bahçeli Partisinin grup toplantısında İstiklal Caddesi saldırısına ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Bahçeli yaptığı açıklamada HDP'nin siyaset hayatında yer almasına tahammül edemiyoruz" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık grup toplantısında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

KANLI ELLERE BIRAKMAYACAĞIZ

Türkiye'yi zilletin 6+1 ayaklı kumar masasına teslim etmeyeceğiz. Türk milletini zalimlerin kanlı ellerine bırakmayacağız. Merhum şairimiz Mehmet Akif'ten esinlenerek diyorum ki; sahipsiz olan vatanın batması haktır, biz müdafaa edersek bu vatan katiyen batmayacaktır.

TÜRKİYE'NİN ÖNCELİKLİ SORUNU TERÖR

Terörizmin hiçbir türü meşru değildir. Şu gerçeği itiraf etmek gerekir ki, Türkiye'nin öncelikli sorunu bölücü terör sorunudur. Bu melanetin hakkından gelmeden hayatın geri kalan alanlarında tam bir istikrar yakalamamız çok zor ve zahmetlidir. Terör sorunu ülkemizin henüz kabuk bağlamamış yarasıdır. Zaman zaman kanatılan bu yara açık oldukça üzerine konmak için fırsat kollayan pek çok iç ve dış mahreçli haşerat odağı çıkacaktır.

TEMİZLEMEDİKTEN SONRA RAHAT BULAMAYIZ

Ekonomik güvenliğimizin sürekliliği, toplumsal huzurun sükuneti terörle mücadeleden alınacak kalıcı ve kesin sonuçlara bağlıdır. Bölücü teröristleri temizlemedikten sonra rahat bulamayız. Milli bekamız, milli birliğimizi, milli güvenliğimiz buna bağlıdır. Şehit analarına, şehit babalarına vefa borcumuzu ödemek zorundayız.

TÜRKİYE ASİMETRİK SALDIRILARA MARUZ KALIYOR

Terör örgütleri muhasım çevrelerin çıkarına kullanılan kiralık katiller sürüsüdür. Terörün haklı gerekçesi asla olamaz. Türkiye ne zaman güçlü adımlarından söz ettirse, bölgesel ve küresel meselelere ne zaman müdahil olsa asimetrik saldırılara maruz kalmaktadır. Bu durum karanlık bir döngüdür. Terörle mücadele, teröristle mücadele değildir.

HDP'NİN SİYASET HAYATINDA YER ALMASINA TAHAMMÜL EDEMİYORUZ

Türkiye'de siyasetin de teröre sevimli mesajlar veren tarih önünde suç ortağıdır. Her muhitte olduğu gibi TBMM'de bölücü sima istemiyoruz. Terörist görmeye dayanamıyoruz. Biz terör örgütüne eleman devşiren sözde Kürdistan propagandasıyla sınırlarımızı kevgire çeviren HDP'nin siyaset hayatında yer almasına bir saniye tahammül edemiyoruz. HDP, CHP'nin ikiz kardeşi diğer partilerin marjinal ortağıdır.

İSTİHBARAT VE EMNİYETİ KUTLUYORUM

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde özel eğitimli Suriyeli teröristin bombalı terör eylemi yüreklerimizi kavurmuştur. 6 vatan evladımız şehit olmuştur. PKK/YPG'yi ve arkalarındaki kan emicileri lanetliyorum. Teröre teslim olmayacağız. İstiklal Caddesi'ni kana bulayan katilin, Türkiye'ye kaçak yollardan sızdığı anlaşılmaktadır. Saklandığı evde yakalanmış, sorguya çekilmiştir. Teröristin ele geçirilmesinden dolayı istihbarat ve emniyet birimlerini kutluyorum.

TÜRKİYE SÖZDE MÜTTEFİKLERE DİZ ÇÖKMEYECEK

Terörizme kucak açanlardan hesap soracağız, terör örgütlerinin kökünü kazıyacağız. Kiralık katillerini üzerimize salanlara misliyle cevap vereceğiz. Türk milleti teröristleri eğitim, silahlandırıp, Türkiye'ye gönderen sözde müttefiklere diz çökmeyecek, şirret oyunların boyun eğmeyecektir.

SINIR ÖTESİ OPERASYONLARA KARŞI ÇIKANLAR SORUMLUDUR

Sınırlarda icra edilen askeri hareketlerin zamanlama bakımından ne kadar tarihi bir karar olduğu her türlü izahtan varestedir. Sınır ötesi operasyonlara izin ve icazet veren tezkerelere karşı çıkan, itiraz eden CHP’den HDP’sine kadar millet huzurunda sorumludur.

TTB BAŞKANI EN AĞIR ŞEKİLDE BEDEL ÖDEMELİ

Türk askerine kimyasal silah iftirası atan, sonra da PKK’lı Karasu tarafından alkışlanan TTB Başkanı ile diğer bölücü terör yandaşları ihanetlerinin bedelini en ağır şekilde ödemek durumundadır. Vatansızlara bu aziz vatanın suyu da ekmeği de haramdır. Düşmana asla merhamet edilmeyecektir.

KATİLE KATİL DİYEMEDİLER

HDP'nin sözde taziye mesajıyla Altılı Masa'nın mesajı arasında fark var mıdır? Katile katil diyememiştir. Zillet ittifakına sesleniyorum, korkmayın. Terörist Demirtaş'ı 'Serbest bırakacağım' diyen Kılıçdaroğlu'nun yumruğunu sıkması eşyanın tabiatına aykırıdır. HDP neyse CHP odur.

TÜRKİYE'Yİ GERİYE DÜŞÜRME TERTİBİ

ABD’nin bölücü teröre bakışıyla zillet ittifakının bakışı arasında bir fark göreniniz var mıdır? ABD’nin sahte ve samimiyetsiz taziye mesajlarıyla zillet ittifakının bu neviden mesajı arasında en küçük bir çelişki göreniniz olmuş mudur? Suriye veya Irak’taki terörist kamplarda eğitilip terör eylemi amacıyla canlı ceset gibi Türkiye’ye sızan ya da sızdırılan canilere hedef listesi veren, stratejik ve kalabalık mahallere gönderen hiçbir ülke dost değildir, dürüst değildir, esasen müttefik de değildir.

TERÖRİZMİN KAYNAĞI WASHİNGTON

Terörizmle hesaplaşmak Emperyalizmin bizatihi varlığıyla hesaplaşmak demektir. Biz terörizmin kaynağını sınırlarımızın mücavir alanlarında değil, Washington başta olmak üzere yabancı ülkelerin başkentlerinde olduğunu, bunun da saklanacak gizlenecek bir yanının kalmadığını biliyor ve görüyoruz.

GEZİ PARKI GİBİ, 6-8 EKİM GİBİ

İstiklal Caddesi saldırısı, Türkiye’nin Rusya ile Ukrayna arasındaki başarılı diplomasisine, aynı şekilde Semerkant Zirvesi’ne bombalı cevaptır. İstiklal Caddesi saldırısı, bölgesel güç küresel aktör olan Türkiye’nin hızını kesme, istikbaline ve istikrarına darbe vurma saldırısıdır. İstiklal Caddesi saldırısı, tıpkı Gezi Parkı gibi, tıpkı 6-8 Ekim olayları gibi, büyüyen ve güçlenen Türkiye’yi terör aparatlarıyla engelleme, geriye düşürme, istiklali üzerinde kuşku uyandırma tertibi ve girişimidir. 7 Haziran 2015’ten 1 Kasım 2015’e kadar denenen hunhar eylemlerin aynısıyla tekrarı için faaliyet halinde olanlara diyorum ki, geleceğiniz varsa göreceğiniz de vardır ve o gördüğünüz yer gömüldüğünüz yer olacaktır.

SKANDAL PAYLAŞIM, ALGI OYUNU, KİRLİ KAMPANYA

Ekonomimizi hedef alıyorlar. Bin yıllık kardeşlik hukukumuzu hedef alıyorlar. İç barış ve huzur ortamımızı hedef alıyorlar. ABD menşeli bir gazetenin “her yıl on binlerce turistin ziyaret ettiği İstiklal Caddesi’nin bombalandığını” haber niteliğinde servis etmesi psikolojik harekâttır, skandal bir paylaşımdır, bayağı bir algı oyunudur, kirli bir kampanyadır. Beyoğlu’nun en işlek caddesinin seçilmesi tesadüfi değildir. Terörizmin amacı korku üretmektir. Bunun yanında hayatın olağan akışını kesintiye uğratmaktır. Bu kanlı saldırının maksadı Türkiye’nin imajını, itibarını ve 2023 vizyonunu baltalamaktır.

İKTİDARIN YAPTIĞINI SÖYLEYEN CASUSTUR

İstiklal Caddesi saldırısını yaklaşan seçimler sebebiyle iktidarın yaptırdığını söyleyenler, bunu yazıp çizenler, sadece namussuz değil, aynı zamanda aramızda dolaşan casuslardır. Bu sapık iddia ve iftirayı diline dolayanların Türkiye diye bir ülkesi, Türk milleti ismiyle bir milleti olamaz, olamayacaktır. Bunlar hakkında teröristlere hangi muamele yapılıyorsa aynısı yapılmalı, doğduklarına bin pişman edilmelidir. Terörden korkmuyoruz, terörizmden çekinmiyoruz.

 

 

Etiketler Devlet Bahçeli MHP
Yorumlar