Anasayfa /  Foto Galeri

MGM'den açıklama: Kar yağışı ne zaman bitiyor? İşte 14 Mart Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, batısının zamanla az bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, İstanbul ve Hatay çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

MGM'den açıklama: Kar yağışı ne zaman bitiyor? İşte 14 Mart Hava Durumu - Sayfa 1

UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu, Ağrı, Muş, Bitlis ve Hakkâri çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülkemiz genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

RÜZGAR UYARISI: Rüzgârın; Doğu Akdeniz kıyılarında kuzeyli, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MGM'den açıklama: Kar yağışı ne zaman bitiyor? İşte 14 Mart Hava Durumu - Sayfa 2

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul çevrelerinin yağmurlu, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ÇANAKKALE 1°C, 8°C
Parçalı bulutlu

İSTANBUL -4°C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinde hafif yağmurlu

KIRKLARELİ -4°C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu

KOCAELİ -4°C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

EGE
Parçalı, zamanla az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

A.KARAHİSAR -9°C, 0°C
Parçalı, zamanla az bulutlu

DENİZLİ -1°C, 9°C
Parçalı, zamanla az bulutlu

İZMİR 2°C, 10°C
Parçalı, zamanla az bulutlu

MANİSA 0°C, 10°C
Parçalı, zamanla az bulutlu

MGM'den açıklama: Kar yağışı ne zaman bitiyor? İşte 14 Mart Hava Durumu - Sayfa 3

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, zamanla batısının az bulutlu, Hatay çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgârın, Doğu Akdeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

ADANA 2°C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA 2°C, 13°C
Parçalı, zamanla az bulutlu

HATAY -1°C, 8°C
Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

ISPARTA -5°C, 5°C
Parçalı, zamanla az bulutlu

İÇ ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu, bu akşam Nevşehir çevreleri, gece saatlerinden itibaren Sivas çevreleri ile yarın (Pazartesi) öğle saatlerinde Çankırı, Yozgat ve Kayseri çevreleri ile Kırıkkale'nin kuzey kesimlerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA -6°C, 2°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

ESKİŞEHİR -8°C, 2°C
Parçalı bulutlu

KAYSERİ -10°C, -2°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinde hafif kar yağışlı

KONYA -9°C, -1°C
Parçalı, zamanla az bulutlu

MGM'den açıklama: Kar yağışı ne zaman bitiyor? İşte 14 Mart Hava Durumu - Sayfa 4

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde Sinop çevreleri ve Kastamonu'nun kuzey kesimleri ile zamanla bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU -10°C, 1°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinde hafif kar yağışlı

DÜZCE -4°C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinde hafif karla karışık yağmurlu

KASTAMONU -9°C, 2°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinde kuzey kesimleri kar yağışlı

ZONGULDAK -3°C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinde kar yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

RİZE 1°C, 4°C
Çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

SAMSUN 1°C, 5°C
Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

TOKAT -4°C, 2°C
Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

TRABZON 2°C, 4°C
Çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.