Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Ermenistan açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan ve Azerbaycan arasında yaşanan çatışmalarla ilgili, ''Sahada ve masada Azerbaycan'ın yanındayız. Bu meseleyi kökünden çözmek istiyoruz.'' dedi.

Abone ol
Abone ol 29 Eylül 2020 13:50

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim’i ziyaret etti.

Büyükelçilikte açıklama yapan Bakan Çavuşoğlu sorunun çözümünün Ermenistan'ın işgal ettiği topraklardan çekilmesine bağlı olduğunu ifad etti. Çavuşoğlu, "Esasen bu sorunun çözümü basit. Tek bir çözüm var. Ermenistan işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilecek. Bu çekilme olmadığı sürece bu sorun çözülmez. Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü ve birliği konusunda BM kararları ortada. AGİT Minsk üçlüsü çözüm için hiçbir somut adım atmadı” dedi. 

"Yeri geldiğinde bir devlet gibi hareket ediyoruz"

Türkiye'nin Azerbaycan'a desteğinin bir kez daha altını çizen Çavuşoğlu özetle şu mesajları verdi:

"Biz Türk halkı olarak her zaman kardeş Azerbaycan halkının yanındayız. Sahada ve masada Azerbaycan'ın yanındayız. Artık bu meseleyi kökünden çözmek istiyoruz. Bu sorunu çözelim ki Azerbaycan'ın işgal altındaki toprakları kurtulsun. Bir millet 2 devletin gereğini yapıyoruz. Azerbaycan’ın büyükelçisi olmayan yerlerde biz hizmet ediyoruz. Yeri geldiğinde bir devlet gibi hareket ediyoruz." 

Yorumlar