Anasayfa /  Foto Galeri

Metropoll'den çok çarpıcı anket! Halkın dörtte birinin geliri gıda ve kiraya yetmiyor

Metropoll’ün ‘Türkiye’nin Nabzı Nisan Ayı Araştırması’sonuçlarına göre, halkın yüzde 26,6’sı şu anki gelirleri ile temel ihtiyaçlarını bile karşılayamadığını belirtti.

Metropoll'den çok çarpıcı anket! Halkın dörtte birinin geliri gıda ve kiraya yetmiyor - Sayfa 1

METROPOLL Araştırma'nın “Türkiye’nin Nabzı Nisan 2021" anketinden çarpıcı sonuçlar çıktı. Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasındaki makas açılırken, ankete katılan her 4 kişiden biri temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını söyledi. Ekonomiyi muhalefetin düzelteceğine inananlar ise azınlıkta kaldı.

Metropoll'den çok çarpıcı anket! Halkın dörtte birinin geliri gıda ve kiraya yetmiyor - Sayfa 2

MetroPOLL Araştırma şirketinin “Türkiye’nin Nabzı Nisan 2021" anketinin sonuçları açıklandı. Buna göre AK parti ilk sıradaki yerini korurken, Millet İttifakı partilerinin toplam oy oranı Cumhur İttifakı partilerini geride bırakmış gözüküyor. Ankete göre vatandaşların yüzde 26.6’sı yani her 4 kişiden biri gıda ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz duruma geldi. Araştırmada muhalefetin 128 dolar iddiası, pandemi sürecindeki tepki alan AK Parti kongreleri, İYİ Parti ve CHP'nin kadrolarına güven gibi konular da yer aldı. İşte Metropoll anketinden çarpıcı sonuçlar...

Metropoll'den çok çarpıcı anket! Halkın dörtte birinin geliri gıda ve kiraya yetmiyor - Sayfa 3

Kararsızlar yüzde 20'ye dayandı

MetroPoll anketine göre, kararsızlar dağıtılmadan AK Parti-MHP bloku yüzde 36 seviyesinde oy alırken, muhalefet partileri yüzde 42 civarında oy alıyor. Kararsız, protesto oyu ve cevap yok diyenlerin oranı ise yüzde 20.6 olarak ön plana çıkıyor.

Metropoll'den çok çarpıcı anket! Halkın dörtte birinin geliri gıda ve kiraya yetmiyor - Sayfa 4

Bu pazar seçim olsa ne olur?

Ankete göre, AK Parti 27.1, CHP 18.3, İYİ Parti 10.7,  HDP 8.4,  MHP 8.7,  Deva Partisi 2.2, SP 1.6, Gelecek Partisi 1.4, Diğer partiler 1.0, Kararsızlar 8.7, Protesto oylar 6, Cevap yok diyenler 5.9 çıkmış.