Anasayfa /  Foto Galeri

MetroPoLL anketine göre,Erdoğandan sonra ülke ekonomisini en iyi yönetebilecek kişi...

MetroPOLL Araştırma şirketinin yaptığı son ankette vatandaşlara açık uçlu soru "Sizce ülke ekonomisini en iyi kim yönetir?" soruldu. Anketin sonucuna göre son günlerde ekonomi bakanının konuşmaları halkta güvensizliğe sebep oldu . Sonuca göre Yüzde 22 ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birinci oldu. İkinci sırada yer alan isim ise...

MetroPoLL anketine göre,Erdoğandan sonra ülke ekonomisini  en iyi yönetebilecek kişi... - Sayfa 1

MetroPoLL anketine göre,Erdoğandan sonra ülke ekonomisini en iyi yönetebilecek kişi...

MetroPOLL Araştırma şirketinin yaptığı son ankette vatandaşlara "Sizce ülke ekonomisini en iyi kim yönetir?" sorusu soruldu.

MetroPOLL Araştırma şirketinin yaptığı son ankette vatandaşlara açık uçlu soru "Sizce ülke ekonomisini en iyi kim yönetir?" soruldu. Anketin sonucuna göre son günlerde ekonomi bakanının konuşmaları halkta güvensizliğe sebep oldu . 

Ankette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 22 oy ile birinci olurken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise yüzde 6.5 ile ikinci oldu.

MetroPoLL anketine göre,Erdoğandan sonra ülke ekonomisini  en iyi yönetebilecek kişi... - Sayfa 2

Ülke ekonomisini en iyi yönetecek ikinci isim Mansur Yavaş.


Erdoğan'dan sonra ülke ekonomisini en iyi yönetecek isim yüzde 6.5 ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş çıktı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a olan güven ise yüzde 5.7 olarak belirlendi. Anket katılımcılarının yüzde 46.2'si de "Fikrim yok" diye yanıt verdi.

MetroPoLL anketine göre,Erdoğandan sonra ülke ekonomisini  en iyi yönetebilecek kişi... - Sayfa 3

En etkili muhalefeti kim yapıyor?

Anket katılımcılarına muhalefetin performansı da soruldu. "Sizce mevcut iktidara karşı en etkili muhalefeti hangi muhalefet lideri yapıyor?" sorusunda,

Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 26.7, Meral Akşener yüzde 21.8, Ahmet Davutoğlu yüzde 4.0, Ali Babacan yüzde 3.0 oy aldı.

MetroPoLL anketine göre,Erdoğandan sonra ülke ekonomisini  en iyi yönetebilecek kişi... - Sayfa 4

Yüzde 70 tarikatların kamu yönetimini etkilemeye çalıştığını düşünüyor..


Ankette katılımcılara "Günümüzde tarikat ve cemaatler, kamu kurumlarında organize olup kamu yönetimini etkilemeye çalışıyor şeklindeki iddialara katılıyor musunuz?" sorusu da yöneltildi.

Katılımcıların yüzde 70'i "Günümüzde tarikat ve cemaatler, kamu kurumlarında organize olup kamu yönetimini etkilemeye çalışıyor" dedi.

Buna karşılık katılımcıların yüzde 21'i bu iddialara katılmadığını belirtti.