Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji'den turuncu kodlu uyarı! Yarın hava nasıl olacak?

Meteoroloji yeni raporunu yayımladı. Kar yağışının etkisini yer yer kuvvetlendirdiği ülkemizde bazı şehirlerde okullarda yüz yüze eğitime ara verildi.

Meteoroloji'den turuncu kodlu uyarı! Yarın hava nasıl olacak? - Sayfa 1

Meteoroloji yeni raporunu yayımladı. Kar yağışının etkisini yer yer kuvvetlendirdiği ülkemizde bazı şehirlerde okullarda yüz yüze eğitime ara verildi. Meteoroloji'den uyarılar gelmeye devam ediyor.

Meteoroloji'den turuncu kodlu uyarı! Yarın hava nasıl olacak? - Sayfa 2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sakarya'nın doğusu, Mersin'nin batısı, Niğde, Karaman ve Sivas çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den turuncu kodlu uyarı! Yarın hava nasıl olacak? - Sayfa 3

Yağışların, genellikle karla karışık yağmur ve kar, Akdeniz kıyılarında sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Güneydoğu Anadolu ile Şırnak çevrelerinde yağmur şeklinde görülmesi, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda kuvvetli, iç ve yüksek kesimlerde (1100 metre üzeri kesimlerde) yer yer yoğun kar yağışı şeklinde görülmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.

Meteoroloji'den turuncu kodlu uyarı! Yarın hava nasıl olacak? - Sayfa 4

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, Doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.