Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji'den peş peşe uyarılar! 5 Şubat 2023 Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Eskişehir, Bolu, Ordu, Tokat ve Giresun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İşte detaylar ve hava durumu...

Meteoroloji'den peş peşe uyarılar! 5 Şubat 2023 Hava Durumu - Sayfa 1

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların: Güney Ege, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Denizli çevreleri, Antalya'nın doğusu, Isparta'nın güney kesimleri, Şırnak ve Hakkâri çevrelerinde kuvvetli yağış ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ile kar yağışı olan yerlerde yer yer tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Yağışların, öğle saatlerinde bölgenin batısında, gece saatlerinde doğusunda etkisini kaybetmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Yapılan son değerlendirmelere göre; 05.02.2023 Pazar günü rüzgarın sabah saatlerinden sonra Marmara’nın batısında (Trakya, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa’nın kuzey ve batısı, Yalova'nın batısı) zamanla Ege’nin batısında (İzmir, Manisa, Aydın’ın batısı) kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-80 km/sa), İstanbul Avrupa Yakasında yer yer tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, kar yağışı olan bölgelerde tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji'den peş peşe uyarılar! 5 Şubat 2023 Hava Durumu - Sayfa 2

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur, yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın batısında kuvvetli ve fırtına(60-80 km/saat), İstanbul'un Avrupa yakasında yer yer tam fırtına( 80- 100 km / saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

EDİRNE 2°C, 3°C

Çok bulutlu ve bu akşam saatlerinde yağmurlu

İSTANBUL 2°C, 5°C

Çok bulutlu, yağmurlu, yüksekleri yer yer karla karışık yağmurlu

KIRKLARELİ 0°C, 1°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

KOCAELİ 3°C, 7°C

Çok bulutlu, yağmurlu, yüksekleri yer yer karla karışık yağmurlu

EGE

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların İzmir, Manisa, Aydın, Muğla ve Denizli çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yükseklerinde yağun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın batısında kuvvetli ve fırtına(60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

DENİZLİ 0°C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

İZMİR 4°C, 6°C

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

KÜTAHYA -5°C, 0°C

Çok bulutlu, kar yağışlı

MUĞLA -2°C, 6°C

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli sağanak, yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji'den peş peşe uyarılar! 5 Şubat 2023 Hava Durumu - Sayfa 3

AKDENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yükseklerde kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Antalya'nın doğu kesimleri, Isparta'nın güneyi ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli, iç kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

ADANA 5°C, 9°C

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın kuvvetli sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

ANTALYA 7°C, 11°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HATAY 2°C, 5°C

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın kuvvetli sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

MERSİN 5°C, 12°C

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın kuvvetli sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, güney ve doğusu ile Eskişehir çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA -7°C, 2°C

Çok bulutlu

ESKİŞEHİR -5°C, 0°C

Çok bulutlu ve bu gece saatlerinde kar yağışlı

KAYSERİ -8°C, 2°C

Çok bulutlu, kar yağışlı

KONYA -2°C, 2°C

Çok bulutlu, kar yağışlı

Meteoroloji'den peş peşe uyarılar! 5 Şubat 2023 Hava Durumu - Sayfa 4

BATI KARADENİZ

Bölge genelinin çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Bolu çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU -2°C, 5°C

Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kar yağışlı

DÜZCE 1°C, 8°C

Çok bulutlu

KASTAMONU -5°C, 5°C

Çok bulutlu

ZONGULDAK 2°C, 7°C

Çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Ordu, Giresun ve Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

AMASYA -2°C, 6°C

Çok bulutlu

SAMSUN 3°C, 10°C

Çok bulutlu

TOKAT -7°C, 3°C

Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif kar yağışlı

TRABZON 4°C, 10°C

Çok bulutlu