Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve sel uyarısı! İşte 11 Temmuz yağış beklenen iller

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün haftalık hava tahmin raporuna göre, yurt genelinde yağış bekleniyor. Peki, nerelerde yağış olacak? İşte 11 Temmuz Pazartesi Meteoroloji'den hava durumu raporu...

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve sel uyarısı! İşte 11 Temmuz yağış beklenen iller - Sayfa 1

İstanbul başta olmak üzere birçok ilde kuvvetli yağışlar sele neden oldu. Meteoroloji'den yeni yağış ve sel uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bayramın üçüncü gününde de en az 17 il için yağış uyarısında bulundu. Yarın Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de sel tehlikesi bulunuyor.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve sel uyarısı! İşte 11 Temmuz yağış beklenen iller - Sayfa 2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Konya, Çankırı, Ankara’nın güney çevreleri, Erzincan, Kars, Ardahan, Erzurum’un kuzey çevreleri ile Adana, Osmaniye, Hatay’ın kuzey ve kıyı kesimleri, Kahramanmaraş’ın batısı ve Akdeniz’in Toroslar mevkiinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve sel uyarısı! İşte 11 Temmuz yağış beklenen iller - Sayfa 3

METREKAREYE 75 KİLOGRAM YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Pazartesi Samsun’un doğusu, Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize il geneli ve Artvin kıyılarında yer yer çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kısa süreli kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar ve benzeri olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve sel uyarısı! İşte 11 Temmuz yağış beklenen iller - Sayfa 4

İSTANBUL’DA GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK DEVAM EDECEK

Öte yandan İstanbul’da yağışlı hava etkisini sürdürecek. İstanbul’da havanın parçalı ve çok bulutlu, doğusu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.