Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve kuvvetli fırtına uyarısı! | 6 Kasım 2020 Cuma hava durumu

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve kuvvetli fırtına uyarısı! Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Kuvvetli ve yoğun yağış nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar, trafikte aksamalar, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkati ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve kuvvetli fırtına uyarısı! | 6 Kasım 2020 Cuma hava durumu - Sayfa 1

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve kuvvetli fırtına uyarısı! | 6 Kasım 2020 Cuma hava durumu

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve kuvvetli fırtına uyarısı! | 6 Kasım 2020 Cuma hava durumu - Sayfa 2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın Doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Gaziantep ve Kilis dışında Güneydoğu Anadolu bölge geneli ile Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir, Kırklareli kıyıları, Batı Akdeniz’in Toroslar mevkii, İskenderun Körfezi ve Hatay’ın kıyı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, bu gece ve yarın (Cuma) sabah ilk saatlerde Şırnak ve Hakkari'nin yüksekleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman, Van'ın güneyi, Hakkari, Şırnak çevreleri ile Ordu, Giresun, Trabzon ve Samsun'un doğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize ve Artvin kıyılarında çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2)olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan karayolunun yüksek rakımlı geçitlerinde (Kop ve Ovit geçitleri) yağışların yer yer yoğun kar şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve kuvvetli fırtına uyarısı! | 6 Kasım 2020 Cuma hava durumu - Sayfa 3

HAVA SICAKLIĞI: 

Güney ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, kuzey ve doğu bölgelerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve kuvvetli fırtına uyarısı! | 6 Kasım 2020 Cuma hava durumu - Sayfa 4

RÜZGAR: 

Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı, Kuzey Ege kıyıları, İç Anadolu'nun güneyi ve Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (30-60 km/sa), Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.