Anasayfa /  Hava durumu

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı!

Meteoroloji'den birçok il için kuvvetli yağış uyarısı verildi. Depremin yaşandığı İzmir'i ise parçalı bir hava bekliyor.

Abone ol
Abone ol 31 Ekim 2020 09:46

Günlerdir soğuk hava etkisini gösterirken, vatandaşlar güncel hava tahminlerini merak ediyor. Meteoroloji uzmanlarının yaptığı son değerlendirmelere göre, Marmara ve Karadeniz Bölgeleri ile Çankırı, Yozgat, Sİvas, Tunceli, Erzurum, Erzincan, Bingöl ve Ardahan çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği düşünülüyor.

Ayrıca yağışların, İstanbul'un kuzeydoğusu, Kocaeli ve Sakarya'nın kıyı kesimleri ile Batı Karadeniz’de (Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimleri), akşam saatlerinden sonra Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olacağı öğrenildi.

HAVA SICAKLIKLARI AZALIYOR!
Hava sıcaklıklarının ise Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı açıklandı.

KUVVETLİ RÜZGARA DİKKAT!
Özellikle güney ve güneybatı, batı kesimlerde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyıları ile Kastamonu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 km/sa), Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli (40-60 km/sa) olarak etkisini göstereceği açıklandı.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI GELDİ
Son günlerde etkisini gösteren yağışların, İstanbul'un kuzeydoğusu, Kocaeli ve Sakarya'nın kıyı kesimleri ile Batı Karadeniz'de (Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri, Kastamonu'nun kıyı kesimleri), akşam saatlerinden sonra Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden vatandaşlar sele karşı uyarıldı.

Kuvvetli esen rüzgarların ise, Batı Karadeniz kıyıları ile Kastamonu ve Sinop çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 km/sa), Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı.

Bazı illerde beklenen tahmini sıcaklıklar ise şu şekilde;

BURSA °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İSTANBUL °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzeydoğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

KOCAELİ °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İZMİR °C, 19°C
Parçalı, kuzey ve iç kesimleri yer yer çok bulutlu

KÜTAHYA °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu

ADANA °C, 29°C
Parçalı bulutlu

ANTALYA °C, 26°C
Parçalı bulutlu

HATAY °C, 27°C
Parçalı bulutlu

ISPARTA °C, 17°C
Parçalı bulutlu

ANKARA °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu

ESKİŞEHİR °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu

KONYA °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu

DÜZCE °C, 14°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

KASTAMONU °C, 12°C
Ç:ok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

ZONGULDAK °C, 16°C
Ç:ok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

RİZE °C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı

SAMSUN °C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı

TRABZON °C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 18°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğleden sonra yerel olmak üzere sağanak yağışlı

KARS °C, 18°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak yağışlı

MALATYA °C, 23°C
Parçalı bulutlu

VAN °C, 19°C
Parçalı bulutlu

DİYARBAKIR °C, 25°C
Parçalı ve az bulutlu

GAZİANTEP °C, 27°C
Parçalı ve az bulutlu

SİİRT °C, 26°C
Parçalı ve az bulutlu

ŞANLIURFA °C, 29°C
Parçalı ve az bulutlu

Yorumlar