Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar uyarısı! 13 Mart yarın hava nasıl olacak?

Meteoroloji, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’da kuzeyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-90 km/sa) şeklinde rüzgar esmesini bekliyor. İşte 13 Mart meteoroloji'den il il hava durumu tahminleri

Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar uyarısı! 13 Mart yarın hava nasıl olacak? - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Artvin kıyılarının yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunun kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile; Trakya’nın iç kesimleri, Marmara’nın güneyi, İç Ege, İç Anadolu, Göller Yöresi, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde pus ve yer yer sis olayları bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma riski bulunmaktadır.

Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar uyarısı! 13 Mart yarın hava nasıl olacak? - Sayfa 2

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Bu akşam saatlerinde rüzgarın Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’da kuzeyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, direk devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar uyarısı! 13 Mart yarın hava nasıl olacak? - Sayfa 3

ÇIĞ UYARISI
Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar uyarısı! 13 Mart yarın hava nasıl olacak? - Sayfa 4

ZİRAİ DON
Yapılan son değerlendirmelere göre; 14 Mart 2021 Pazar sabah saatlerine kadar tarımsal faaliyetlerin devam ettiği Marmara, Ege ve Akdeniz’in iç kesimleri ile Batı ve Orta Karadeniz’de sabah ve gece saatlerinde hafif kuvvette zirai don hadisesi beklendiğinden başta üreticilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.