Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji'den kar ve sağanak yağış uyarısı! 18 Mart İşte bölge bölge son durum...

İl il hava durumu tahminleri Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava durumu tahminlerinde yurdun bazı kesimlerinde kar yağışının etkisini göstermeye devam edeceği bilgisi geldi. Yurdun doğusunu etkisi altına alan kar yağışı, iç kesimlerde de karla karışık yağmur şeklinde devam edecek. İşte 18 Mart 2021 şte bölge bölge son durum...

Meteoroloji'den kar ve sağanak yağış uyarısı! 18 Mart İşte bölge bölge son durum... - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava durumu tahminlerinde yurdun bazı kesimlerinde kar yağışının etkisini göstermeye devam edeceği bilgisi geldi. Yurdun doğusunu etkisi altına alan kar yağışı, iç kesimlerde de karla karışık yağmur şeklinde devam edecek.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nde yer alan bilgilere göre, perşembe günü Karabük, Kastamonu, Ankara, Eskişehir, Kütahya ve Afyonkarahisar'da karla karışık yağmurun etkisini göstereceğini açıkladı.

Meteoroloji'den kar ve sağanak yağış uyarısı! 18 Mart İşte bölge bölge son durum... - Sayfa 2

Son hava durumu raporuna göre; ülkemiz genelinin parçalı çok bulutlu, Marmara, Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Isparta, Ankara, Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile Antalya’nın doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde Tunceli ve Erzincan çevrelerinde yoğun kar, yarın (Perşembe) sabah saatlerinde Zonguldak ve Bartın, öğle saatlerinden sonra Osmaniye çevreleri ile Kahramanmaraş’ın güney kesimlerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji'den kar ve sağanak yağış uyarısı! 18 Mart İşte bölge bölge son durum... - Sayfa 3

HAVA SICAKLIĞI: 

Doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den kar ve sağanak yağış uyarısı! 18 Mart İşte bölge bölge son durum... - Sayfa 4

RÜZGAR: 

Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz, ile Doğu Anadolu’nun doğusunda kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (40-80 km/sa) esmesi bekleniyor.