Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji'den İstanbul ve çevresi için kritik uyarı geldi!

İstanbul'da kar yağışı etkili olmaya başladı. Özellikle yüksek kesimler beyaza büründü. Peki, İstanbul'da kar yağışı sürecek mi? Meteoroloji'den son dakika açıklaması geldi.

Meteoroloji'den İstanbul ve çevresi için kritik uyarı geldi! - Sayfa 1

Yağışların, genellikle karla karışık yağmur ve kar, Akdeniz kıyılarında sağanak ve gök gürültülü sağanak, Güneydoğu Anadolu ile Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur şeklinde görülmesi bekleniyor. 

Meteoroloji'den İstanbul ve çevresi için kritik uyarı geldi! - Sayfa 2

Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Muğla, Antalya, Isparta, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Bingöl, Erzincan ve Tunceli çevrelerinde kuvvetli, iç ve yüksek kesimlerde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji'den İstanbul ve çevresi için kritik uyarı geldi! - Sayfa 3

HAVA SICAKLIĞI

Kuzey ve batı kesimlerde 4 ila 10 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve doğu kesimlerde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den İstanbul ve çevresi için kritik uyarı geldi! - Sayfa 4

RÜZGAR

Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı ve Ege kıyıları ile Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (40-90 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.