Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji'den İstanbul ve birçok il için sel uyarısı | 12 Ocak 2021 hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden son dakika hava durumu, sağanak yağış ve kar uyarısı peş peşe geldi. Yağışların öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olması, beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Vatandaşların internette aradığı İstanbul'da hava nasıl olacak? İstanbul'a kar ne zaman yağacak? İstanbul'a kar yağacak mı? Ankara'da hava nasıl olacak? Ankara'ya kar ne zaman yağacak? İşte detaylar

Meteoroloji'den İstanbul ve birçok il için sel uyarısı | 12 Ocak 2021 hava durumu - Sayfa 1

Meteoroloji hava durumu raporunu yayınlayarak il il uyarılarda bulundu. Yurdun birçok bölgesinde kuvvetli yağışlar hakim olurken doğu illerimizde karla karışık yağmur etkisini gösteriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlük hava durumu ve sıcaklık değerlerini duyururken; Doğu Anadolu merkezli kar yağışlarına dikkat çekerek aralarında İstanbul'un da yer aldığı birçok Batı ili için ise sağanak yağışlara vurgu yaptı. İşte MGM son dakika hava durumu raporu!

Meteoroloji'den İstanbul ve birçok il için sel uyarısı | 12 Ocak 2021 hava durumu - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI:

Sıcaklıklarda bugün önemli bir değişiklik olmaması, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 4-10 derece üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den İstanbul ve birçok il için sel uyarısı | 12 Ocak 2021 hava durumu - Sayfa 3

RÜZGAR:

Güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli, zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den İstanbul ve birçok il için sel uyarısı | 12 Ocak 2021 hava durumu - Sayfa 4

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:

Kıyı Ege ile Göller Yöresi ve Çevresinde (Antalya'nın iç kesimleri, Isparta, Burdur ve Denizli ile Konya'nın güneybatı ilçeleri) rüzgarın güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli rüzgar ve fırtına (40-70 km/saat) ve zaman zaman hamleli olarak kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.