Anasayfa /  Hava durumu

Meteoroloji'den İstanbul için yeni kar uyarısı! Saat verildi

Kar yağışı yurdun büyük bölümünde etkili olmaya devam ederken İstanbul için bir son dakika uyarısı daha geldi. Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarından dolayı CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de uyarılarda bulundu. İşte son dakika haberin ayrıntıları...

Abone ol
Abone ol 25 Ocak 2022 12:13

Kar yağışı yurdun büyük bölümünde etkili olmaya devam ederken İstanbul için bir son dakika uyarısı daha geldi. Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarından dolayı CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de uyarılarda bulundu. İşte son dakika haberin ayrıntıları...

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde görülecek olan yağışların; Orta ve Doğu Akdeniz ile Konya, Karaman, Gaziantep ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmakta. Ülke genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, yurt genelinde azalan hava sıcaklıkları mevsim normalleri altında seyretmeye devam edecek. Rüzgarın, genellikle kuzeyli yönlerden, zamanla Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı ile Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

 

İSTANBUL İÇİN YENİDEN KAR ALARMI

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “İstanbul’da bugün deniz etkisi tekrar başlayabilir öğlen ve sonrası ama dünkü kadar kuvvetli olmaz, takip ediyoruz. Akşama demiştik ama bakacağız. 1-2 saat içinde netleşir” dedi.

Prof. Dr. Şen, “Bugün Marmara’nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli olmasa da kar yağışı görülecek. Karadeniz iç ve doğu Anadolu’da çığ tehlikesi devam ediyor. Bugün Orta ve doğu Akdeniz bölgesinin kıyı kesimlerinde KKY iç kesimlerinde KAR yağışı yoğun görünüyor. Yoğun kar yağışı Öğlen saatlerinden itibaren Konya Karaman da kuvvetlenecek. Akşam saatlerinde Gaziantep Adıyaman çevrelerinde yoğun şekilde görülecek” şeklinde açıklama yaptı.

rof. Dr. Orhan Şen, “İstanbul’un batısındaki dün görülen yoğun kar yağışı bu sabah sakinledi. Bugün İstanbul genelinde yoğun bir kar yağışı beklemiyorum. Şehrin Anadolu yakasının doğusunda hafif kar görülebilir. Akşam saatlerinde kar tekrar gelecek ama dünkü gibi yoğun olmayacak” dedi.

 

METEOROLOJİDEN ÇIĞ, BUZLANMA VE DON UYARISI

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı belirtilerek, “Buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güneyli ve batılı, öğle saatlerinden sonra güneyli ve doğulu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıkları; Van’da 2, Bitlis’te eksi 2, Hakkari’de eksi 3 ve Muş’ta eksi 7 derece olması beklenmektedir. Mevsim normallerinin altında seyreden düşük sıcaklıklara bağlı olarak sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma, don, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Bölgemizde yüksek kar örtüsüne bağlı olarak özellikle yüksek kesimlerde bulunan eğimi dik yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır. Buna bağlı olarak önümüzdeki günlerde bölgemizde oluşabilecek çığ tehlikelerine karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi.

 

Yorumlar