Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji'den İstanbul dahil çok sayıda il için kritik uyarı! Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 18 Haziran verilerine göre Marmara, Batı Karadeniz, Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir, Artvin ve Ardahan çevreleri, Muğla ve Antalya'nın iç kesimleri, Burdur'un güney kesimleri ile Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca, Meteoroloji, aralarında İstanbul'un da bulunduğu 4 il için sarı uyarıda bulundu. İşte il il 18 Haziran hava durumu raporu...

Meteoroloji'den İstanbul dahil çok sayıda il için kritik uyarı! Kuvvetli yağış geliyor - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Batı Karadeniz, Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir, Artvin ve Ardahan çevreleri, Muğla ve Antalya'nın iç kesimleri, Burdur'un güney kesimleri ile Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İstanbul, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da çevrelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması beklenmektedir.

Meteoroloji'den İstanbul dahil çok sayıda il için kritik uyarı! Kuvvetli yağış geliyor - Sayfa 2

Hava sıcaklıklarının 2-4 derece artması, yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenmektedir. Rüzgarın yurdun kuzey ve iç kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı, güney kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den İstanbul dahil çok sayıda il için kritik uyarı! Kuvvetli yağış geliyor - Sayfa 3

4 İL İÇİN SARI UYARI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli içi sarı uyarıda bulundu.

Meteoroloji'den İstanbul dahil çok sayıda il için kritik uyarı! Kuvvetli yağış geliyor - Sayfa 4

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yapılan son değerlendirmelere göre; İstanbul, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da aralıklı ve yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.