Anasayfa /  Hava durumu

Meteoroloji'den il il fırtına, kar yağışı uyarıları! 30 Ocak hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden aralarında İstanbul'un da bulunduğu birçok il için son dakika hava durumu ve sağanak, kar yağışı uyarıları yapıldı. Ocak ayının bitmesine çok az bir süre kala, Batı illerinde sağanak yağışlar görülüyor. Doğu'da ise sıcaklıklar nispeten mevsim normalleri civarında seyrederken beyaz örtü günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.

Abone ol
Abone ol 30 Ocak 2020 00:05

Plan yapmadan önce dikkat! Meteoroloji'den yurt genelini ilgilendiren peş peşe son dakika hava durumu ve sağanak, kar yağışı uyarıları geldi. Ocak sonu itibarı ile aralarında İstanbul'un da bulunduğu Batı illerinde sağanak yağışların etkisi görülürken, Doğu'da ise beyaz örtü hayatı teslim almış durumda. Önümüzdeki beş gün için beklenen hava durumu ve sıcaklık tahminlerini resmi internet sitesi üzerinden duyuran Meteoroloji, İstanbul için sağanak yağış konusunda uyarıda bulundu. MGM ayrıca, İstanbul'daki yağışların ne zaman biteceğini de haritalı tahmin ile açıkladı. Öte yandan, Akdeniz için yarın fırtına beklendiği belirtildi ve vatandaşların dikkatli olması gerektiği ifade edildi.

HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Haberimizden, Meteoroloji'nin son dakika hava durumu uyarısı hakkında bilgi edinebilir ve beş günlük haritalı tahmin ile il il sıcaklık değerlerini görüntüleyebilirsiniz.

METEOROLOJİDEN KAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, ülke genelinin yarın çok bulutlu, Trakya'nın batısı ve Doğu Anadolu'nun doğusu dışında tüm yurtta yağış olması öngörülüyor.

İç Ege, Akdeniz ve Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz ile Antalya'nın doğu ilçeleri, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın, Batı Akdeniz'de güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

AKDENİZ BÖLGESİ İÇİN SAĞANAK, KAR VE FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, bu akşam saatlerinden sonra Antalya'nın doğu ilçelerinde (Manavgat, Alanya, Gazipaşa, Akseki, İbradı, Gündoğmuş) görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanağın, kuvvetli güneybatılı rüzgarla birlikte yarın akşam saatlerine kadar süreceği tahmin ediliyor.

Akdeniz'de rüzgarın yarın akşam saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak batı ve güneybatı, gece saatlerinden itibaren kuzeybatı yönlerden fırtına, doğusunda yer yer kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın cuma akşam saatlerinde batı kesimlerde, gece saatlerinde doğu kesimlerde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Vatandaşların ve yetkililerin, söz konusu bölgedeki sağanak, kar ve fırtına nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Yorumlar