Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji'den gök görültülü kuvvetli yağış uyarısı! | 5 Kasım 2020 Perşembe Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın Doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Çanakkale'nin iç kesimleri, Balıkesir ve Kırklareli çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Meteoroloji'den gök görültülü kuvvetli yağış uyarısı! | 5 Kasım 2020 Perşembe Hava Durumu - Sayfa 1

Meteoroloji'den gök görültülü kuvvetli yağış uyarısı! | 5 Kasım 2020 Perşembe Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın Doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Çanakkale'nin iç kesimleri, Balıkesir ve Kırklareli çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Niğde, Kayseri, Samsun, Tokat, Rize, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevreleri ile Artvin kıyılarında yerel olarak kuvvetli (21-60 kg/m2)olması bekleniyor.

Meteoroloji'den gök görültülü kuvvetli yağış uyarısı! | 5 Kasım 2020 Perşembe Hava Durumu - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI:

İç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, doğu bölgelerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den gök görültülü kuvvetli yağış uyarısı! | 5 Kasım 2020 Perşembe Hava Durumu - Sayfa 3

RÜZGAR: 

Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege'nin iç kesimleri ile Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den gök görültülü kuvvetli yağış uyarısı! | 5 Kasım 2020 Perşembe Hava Durumu - Sayfa 4

UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yağışların; Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Niğde, Kayseri, Samsun, Tokat, Rize, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevreleri ile Artvin kıyılarında yerel olarak kuvvetli (21-60 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.