Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji'den bu illerde yaşayanlara sarı kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 28 Mart 2022 hava durumu tahminleri yayımlandı. Hava sıcaklıklarının bu hafta artması beklenirken, bazı bölgeler içinse yağmur, arla karışık yağmur, kar ve fırtına uyarısı yapıldı. İşte haftalık hava tahmin raporu...

Meteoroloji'den bu illerde yaşayanlara sarı kodlu uyarı! - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 28 Mart 2022 hava durumu tahminleri açıklandı. 5 günlük yayınlanan tahmin raporunda özellikle salı günü yurdun bazı bölgelerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Sel, taşkın, heyelan ve dolu riskine karşı vatandaşlara uyarılar yapıldı. Peki, bugün hava nasıl olacak? İşte il il 28 Mart 2022 hava durumu tahminleri..

Meteoroloji'den bu illerde yaşayanlara sarı kodlu uyarı! - Sayfa 2

Meteoroloji, 28 Mart hava durumu raporunu yayımladı. Hava sıcaklıklarının bu hafta artması beklenirken, bazı bölgeler içinse yağmur, karla karışık yağmur, kar ve fırtına uyarısı yapıldı. Bu sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır.

Meteoroloji'den bu illerde yaşayanlara sarı kodlu uyarı! - Sayfa 3

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan çevreleri ile gece saatlerinden itibaren Kıyı Ege'nin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den bu illerde yaşayanlara sarı kodlu uyarı! - Sayfa 4

Yağışların Ege kıyı kesimi, Trabzon, Rize ve Artvin kıyılarında yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. İşte detaylar..