Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji'den bu iller için kuvvetli yağış uyarısı! 15 Mayıs 2022 Pazar Hava Durumu Nasıl Olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Yağışların ;İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu kuzeyi, Muş, Bingöl ve Osmaniye çevreleri ile Kahramanmaraş'ın batı, Adana'nın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden; sel, su baskını, heyelan, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir

Meteoroloji'den bu iller için kuvvetli yağış uyarısı! 15 Mayıs 2022 Pazar Hava Durumu Nasıl Olacak? - Sayfa 1

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Trakya, İç Ege, Akdeniz'in iç ve doğu kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Bilecik ve Sakarya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ;İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu kuzeyi, Muş, Bingöl ve Osmaniye çevreleri ile Kahramanmaraş'ın batı, Adana'nın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Yarın (Pazar) Doğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında yer yer toz taşınımı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: 

İç kesimlerde yağışla birlikte 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: 

Rüzgarın batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den bu iller için kuvvetli yağış uyarısı! 15 Mayıs 2022 Pazar Hava Durumu Nasıl Olacak? - Sayfa 2

UYARILAR
YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yağışların ;İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu kuzeyi, Muş, Bingöl ve Osmaniye çevreleri ile Kahramanmaraş'ın batı, Adana'nın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden; sel, su baskını, heyelan, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI:

Yarın (Pazar) Doğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında yer yer toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ( ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji'den bu iller için kuvvetli yağış uyarısı! 15 Mayıs 2022 Pazar Hava Durumu Nasıl Olacak? - Sayfa 3

MARMARA
Parçalı yer yer çok bulutlu, Trakya kesimi ile Bilecik ve Sakarya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EDİRNE 15°C, 28°C
Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İSTANBUL 14°C, 24°C
Parçalı, yarın (Pazar) zamanla çok bulutlu

KIRKLARELİ 15°C, 27°C
Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KOCAELİ 15°C, 27°C
Parçalı, yarın (Pazar) zamanla çok bulutlu

Meteoroloji'den bu iller için kuvvetli yağış uyarısı! 15 Mayıs 2022 Pazar Hava Durumu Nasıl Olacak? - Sayfa 4

EGE
Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya ve Denizli'nin Çardak ilçesi ile zamanla İç Ege'nin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR 9°C, 20°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DENİZLİ 15°C, 28°C
Parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde Denizli'nin Çardak ilçesi ile gece saatlerinden itibaren il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR 16°C, 27°C
Parçalı ve az bulutlu, yarın (Pazar) zamanla iç kesimleri çok bulutlu

MUĞLA 9°C, 28°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı