Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji'den bu bölgelere kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı | 14 Ocak 2021 Perşembe Hava Durumu

Meteoroloji'den bu bölgeler için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı! Yağışların İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Muğla'nın doğu ilçeleri, Giresun, Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde güneyli kuvvetli rüzgarlarla birlikte yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, su baskını, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji'den bu bölgelere kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı | 14 Ocak 2021 Perşembe Hava Durumu - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Trakya, Marmara’nın güneyi, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç ve yüksek kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı ile Kayseri, Sivas, Ordu, Giresun, Adıyaman, Diyarbakır, Siirt çevreleri ile Gümüşhane’nin batısında kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, İç Amadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-70 km/sa yer yer 100 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji'den bu bölgelere kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı | 14 Ocak 2021 Perşembe Hava Durumu - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI: 

Ülkemiz genelinde hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den bu bölgelere kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı | 14 Ocak 2021 Perşembe Hava Durumu - Sayfa 3

RÜZGAR:

 Genellikle güneyli yönlerden, Batı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-70 km/sa yer yer 100 km/sa) şeklindfe esmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den bu bölgelere kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı | 14 Ocak 2021 Perşembe Hava Durumu - Sayfa 4

KUVVETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI:

Yağışların İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Muğla'nın doğu ilçeleri, Giresun, Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde güneyli kuvvetli rüzgarlarla birlikte yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, su baskını, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.