Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji'den birçok il için uyarılar peş peşe geldi

Ülke genelinde soğuk hava etkisini göstermeye devam ediyor. Meteoroloji'den birçok il için uyarılar peş peşe geldi. Kar yağışının etkisini artıracağı iller için 'Turuncu kodlu' uyarı yapıldı.

Meteoroloji'den birçok il için uyarılar peş peşe geldi - Sayfa 1

Ülke genelinde soğuk hava etkisini göstermeye devam ediyor. Meteoroloji'den birçok il için uyarılar peş peşe geldi. Kar yağışının etkisini artıracağı iller için 'Turuncu kodlu' uyarı yapıldı.

Meteoroloji'den birçok il için uyarılar peş peşe geldi - Sayfa 2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Akdeniz kıyı kesimlerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi, Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun güneybatısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Osmaniye, Kahramanmaraş ve Mardin çevrelerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den birçok il için uyarılar peş peşe geldi - Sayfa 3

Hava sıcaklığı

İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Karadeniz'de 6 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den birçok il için uyarılar peş peşe geldi - Sayfa 4

Rüzgar

Genellikle kuzeyli, doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeybatısında kuzeyli, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Hatay çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.