Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji'den 6 il için önemli uyarı! Yoğun kar ve sağanak yağış geliyor | 16 Aralık 2020

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son verilere göre Marmara, Karadeniz ve İç Anadolu'nun kuzeyinde sağanak yağmur beklenirken Doğu Anadolu Bölgesi'nin doğusunda kar yağışı etkili olacak. Yağışların Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin kıyıları ile sabah saatlerinde Samsun ve Ordu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. İşte son hava durumu raporu...

Meteoroloji'den 6 il için önemli uyarı! Yoğun kar ve sağanak yağış geliyor | 16 Aralık 2020 - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Hatay, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Konya, Karaman, Batman ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların; Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin kıyıları ile sabah saatlerinde Samsun ve Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor.

Meteoroloji'den 6 il için önemli uyarı! Yoğun kar ve sağanak yağış geliyor | 16 Aralık 2020 - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI: 

Önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den 6 il için önemli uyarı! Yoğun kar ve sağanak yağış geliyor | 16 Aralık 2020 - Sayfa 3

RÜZGAR:

Genellikle güney ve doğu, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den 6 il için önemli uyarı! Yoğun kar ve sağanak yağış geliyor | 16 Aralık 2020 - Sayfa 4

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yağışların; Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin kıyıları ile sabah saatlerinde Samsun ve Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.